www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

1, 2, 3, wie telt er mee komende zaterdag op Vlieland?

27 september 2017 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
Kauwtjes tellen mag ook

Kauwtjes horen bij de slimste vogels

Zaterdag 30 september niks te doen? Dan wordt het vogels tellen. Er vindt die dag een wereldwijde vogeltelling plaats. De mensen die dan op de Vinkenbaan zijn, doen ook mee (einde Postweg, linksaf.)
Uiteraard ben je welkom om te kijken en wellicht mee te doen.

Meten is weten.

Waarom vogels tellen en hoe doe je dat dan? Die beestjes zitten niet stil en gaan soms met duizenden tegelijk de lucht in.  Er zijn allerlei trucjes om dit soort wolken vogels te tellen. Leuk en interessant. Hoe meer we weten over de stand van de vogels, hoe beter het is.  Hoe gaat het met  de merel bijvoorbeeld? Nou, niet zo best. En hoe komt dat dan? Tja, daar wordt dus nu onderzoek naar gedaan. En dan is zo’n telling belangrijk. En dat geldt natuurlijk voor alle soorten vogels.

Vogels tellen op Vlieland is bijzonder.

De vogeltrek is in volle gang, maar er blijven ook genoeg vogels hier. Binnenkort verwachten we de rotganzen uit Siberië weer terug. Ze hebben afgelopen zomer hun jongen groot gebracht en komen hier weer overwinteren. De lepelaars, zijn op een paar na, al weer richting Afrika. De boerenzwaluwen ook.

Het bijzondere hier is, dat we dus niet alleen vogels zien die we in heel Nederland kunnen zien, maar ook de kust vogels, de vogels die hun eten van het Wad af halen en natuurlijk de jaarlijkse bijzondere waarnemingen.  Dat zijn de momenten, dat de leden van de DBA (Dutch birding association) massaal en gehaast hier naar toe komen om die ene bijzondere vogel op hun lijst te noteren.

Hallo…contact.

Wil je komende zaterdag je laten informeren, of mee helpen?

Neem dan contact op met Henri Bouwmeester en kijk eens op de website van de vinkenbaan op Vlieland

Web site www.vinkenbaanvlieland.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog