www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Onbegrijpelijk…. wie doet nou zoiets doms?

3 januari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
echt walstro en lopend stalkruid

voormalig weiland in bloei

Prachtig is het altijd, vooral in de zomer als alles in bloei staat, kan iedereen die langs de Postweg rijdt of loopt genieten van de voormalige weilandjes. We gaan pas maaien als alles in bloei heeft gestaan. Dan weten we zeker, dat we het jaar erop er weer van kunnen genieten. Het is dan ook balen, dat iemand met een 4 wiel aangedreven auto het nodig vond om in het voormalig weilandje nabij Oude Kooi te gaan rijden. Door de vele regen van de afgelopen tijd is het een drassige boel en de sporen staan er dik in.

Natuur kent geen schade.

Dat is waar, maar het is gewoon echt jammer dat die sporen voorlopig wel te zien zijn. De planten die in die sporen groeiden hebben  een opdonder gehad en we zullen zien hoe de natuur daar op zal reageren. Ongerepte natuur wordt door iedereen hoog gewaardeerd, maar de komende maanden is daar dus een stom spoor te zien.

Trots op ons eiland

Vlielanders zijn trots op hun eiland, we hebben de vrijheid om hier een auto te hebben en we mogen het jaarrond op het strand rijden. Wat bezielt dan iemand om dit te doen vraag je je af. Als je echt van je eiland houdt, doe je zoiets dus niet.

 

sporen
sporen in weilandje bij Oude Kooi

 

reageren

geef een reactie

 • Berend J Hazenberg
  10 januari 2018 om 17:45

  Ja jammer. Er is altijd iemand bij geweest. Stoer doen doe je voor je omgeving, niet als je alleen in de auto zit…… Geen auto op Vlieland waard!

 • Marja
  3 januari 2018 om 18:25

  Echt jammer! Voor Vlielanders zelf, de planten, dieren en buitenlui is het zo van belang dat het eiland er puik bij ligt. Ook al ben je in een uitgelaten bui, hou je hoofd helder bij wat je doe!

 • Henri Bouwmeester
  3 januari 2018 om 15:06

  Zonde zeg ! Toont maar weer aan dat de mens het enigste levende wezen is dat zijn/haar eigen leefomgeving vernield. Het lijkt erop alsof iemand er een signaal heeft willen afgeven. Het doet sterk denken aan een vergelijkbare actie waarbij ook met een terreinwagen dwars door de Kroonspolder werd gereden toen daar de vossen bestreden werden….

 • Gerben Koopmans
  3 januari 2018 om 13:55

  Zelf laten herstellen als hij/zij bekend wordt/is

 • Loes Meijer
  3 januari 2018 om 13:44

  ik ben van het uitstervend ras dat geen auto kan rijden, dus ik was het niet… Zonde!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog