www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Weekend tip: Doe mee aan de nationale tuinvogeltelling van de Vogelbescherming en Sovon vogelonderzoek!

23 januari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
merel

Voor velen de eerste voorjaarsbode, een zingende merel

Komend weekend vindt voor de 15e maal de nationale tuinvogeltelling plaats. Hoe meer mensen mee doen, hoe leuker en nuttiger natuurlijk. De Vogelbescherming organiseert dit samen met Sovon vogelonderzoek en nodigt iedereen uit om een half uurtje mee te tellen vanuit je luie stoel.

Even wat cijfers van vorig jaar.

Op de site van de vogelbescherming ( www.vogelbescherming.nl ), die overigens zeer de moeite waard is om te bekijken, staan de cijfers van vorig jaar en die zijn best indrukwekkend. Er deden maar liefst ruim 60.000 mensen aan mee en er zijn iets meer dan 46.000 tellingen ingevoerd. In totaal werden er bijna 1 miljoen vogels geteld. Het zou toch mooi zijn als er dit jaar meer dan 1 miljoen vogels op de teller komt te staan?

Waarom zou je mee doen aan de tuinvogeltelling?

In de eerste plaats is het leuk om te doen, hoe vaak  kijk je nou bewust naar wat er vliegt in je tuin? Het is ook nog eens rustgevend en nuttig, want meten is weten. Als er dit jaar echt veel minder merels geteld worden voegt dat iets toe aan het al lopende onderzoek naar merels.

De top 10 van 2017.

  1. huismus
  2. koolmees
  3. merel
  4. kauw
  5. pimpelmees
  6. vink
  7. Turkse tortel
  8. houtduif
  9. spreeuw
  10. roodborst

Meld je aan en doe mee!

Klik HIER om je aan te melden en de site van de Vogelbescherming te bekijken. Op de site wordt duidelijk en eenvoudig uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog