www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Vrijwillige handen uit de mouwen bij de ijsbaan.

27 februari 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
vrijwilligers staatsbosbeheer Vlieland

De vrijwilligers met Amanda (met helm) foto: Jaap Gehem

Onze collega Amanda Lijnema was vorige week aan de slag met de vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers was niet groot, maar de werklust wel! Verslaggever Jaap Gehem van het Staatsbosbeheer tijdschrift Veldpost was aanwezig om een leuk artikel te maken. Veldpost is het tijdschrift voor alle vrijwilligers die landelijk bij Staatsbosbeheer werken.

Vrijwilligers zijn nodig.

Staatsbosbeheer is hartstikke blij met vrijwilligers. Jaarlijks verzetten ongeveer 10.000 vrijwilligers, waarvan 5.230 op structurele wijze, bergen werk in gebieden in beheer van Staatsbosbeheer. Daarmee zijn vrijwilligers een uitermate belangrijk middel voor Staatsbosbeheer om de organisatiedoelen te realiseren. Het is niet alleen werk verzetten, maar ook verbinding maken met de samenleving. Betrokken zijn bij de plek waar je leeft en daarnaast een bijdrage leveren aan het beheer levert voldoening aan beide kanten op.

En wat deden ze?

De vrijwilligers, Renze en Harmke Brandsma, Harry van Keulen en Gerben Koopmans (van de vaste wal) maakten een begin om de rand van de ijsbaan te snoeien. Als dat niet gebeurt, verliezen we steeds meer ijsbaan en dat willen we natuurlijk niet.

ijsbaan Vlieland
De ijsbaan. Geen verkeerde plek om buiten bezig te zijn. (foto: Jaap Gehem)

Ook meedoen?

Lijkt het je leuk om ook mee te helpen? Dat zou fijn zijn! Je kan je aanmelden bij Amanda Lijnema per mail:  a.lijnema@staatsbosbeheer.nl, zij zorgt er dan voor dat je bezig kan zijn om Vlieland nog mooier te maken.

 

reageren

geef een reactie

 • Loes Meijer
  13 maart 2018 om 00:38

  Anke er staat iets over iemand van de vaste wal, maar dan is het toch gewoon iemand van de wal, omdat er geen losse wal bestaat??? Dat bedoelde ik. Verder vind ik, dat jullie onduidelijke publiciteit geven, als er ergens om vrijwilligers wordt gevraagd. Ik wist het niet, ik had niet geholpen, dat is weer iets anders, maar hoe wisten de andere vrijwilligers dat ze daar nodig waren? Dat bedoel ik. Vriendelijke groet, Loes

  • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
   13 maart 2018 om 10:39

   Dag Loes,
   Aha, duidelijk! Hier op Vlie hebben we het over de ‘vaste wal’ en daar bedoelen we dus de rest van Nederland mee. Wat betreft de vrijwilligers; er zijn een aantal Vlielanders en gasten van de wal, die zich hebben opgegeven als vrijwilliger. Via dit blog en ook op andere manieren (via oproep in Uit Het Kastje van de Gemeente bijvoorbeeld) vragen we af en toe om vrijwilligers. Ik ben het dan ook niet met je eens dat we onduidelijk in de publiciteit zijn, als we om vrijwilligers vragen.
   groetjes,

   Anke

 • Loes Meijer
  1 maart 2018 om 23:08

  Bestaat er ook een losse wal??? Ik wist van nix, hoe had ik het kunnen weten?

  • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
   5 maart 2018 om 08:16

   Hallo Loes,

   Ik begrijp je vraag over ‘losse wal’ niet. Wat bedoel je?

   groetjes,

   Anke

 • Ingrid
  27 februari 2018 om 19:26

  Als ik met mijn werk minder druk ben wil ik graag helpen Vlieland nog mooier te maken. Hulde aan de vrijwilligers!

  • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
   5 maart 2018 om 08:17

   Hoi Ingrid,

   Dat zou fijn en leuk zijn!
   groetjes,

   Anke

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog