www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Collega Pieter Schaper maakt weer wat moois!

19 maart 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
beeld provinciekantoor

De logo's worden al zichtbaar

Veel Vlielanders vragen zich af waarom er een witte tent naast ons kantoor te zien is. Welnu, onze collega Pieter Schaper is daar bezig om een enorme stam van lindehout om te toveren tot kunstwerk. Voorwaar geen eenvoudige opdracht, die hij kreeg van ons provinciehoofd Jesler Kiestra.

Nieuw provinciekantoor in Wirdum.

Staatsbosbeheer heeft samen met Natuurmonumenten een nieuw provinciekantoor betrokken in Wirdum. Een verbouwde Friese boerderij met ruimte voor een mooi kunstwerk. Nu is aan Pieter gevraagd, om dit houten beeld te maken. En dat is weer makkelijker geschreven, dan gedaan. Natuurlijk komt het samen werken met Natuurmonumenten in één gebouw tot uiting. Zowel het logo van Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer worden verbonden.

Kunst met een grote K.

Voor een groot gedeelte in vrije tijd is hij doende met de lindestam. Dit hout laat zich heel fijn bewerken en we kunnen al  zien wat er ontstaat. De doorsnee van de stam is ongeveer 85 cm en de lengte iets meer dan 2 meter. Zowel typische zee-beesten als Friese wilde beesten krijgen een plek op het kunstwerk en zorgen zo voor de verbinding van beide organisaties. Deze klus is  Pieter op het lijf geschreven. De meest gefotografeerde boom van Vlieland staat naast de zij ingang van De Noordwester en ook deze boom werd door hem onder handen genomen.

De bedoeling is, dat de stam op 11 april in het nieuwe kantoor zal staan. Daarom is de stam nu niet meer in de witte tent te zien, maar werkt Pieter binnen aan het kunstwerk. Op die manier kan hij er ook in de avonduren nog mee aan de slag.

Goed ‘huwelijk’.

Voor de Kelten was de linde een hele belangrijke boom. Onder deze bomen werden vroeger Keltische huwelijken gesloten. Deze zouden zeker stand houden. Toeval of niet, dat juist deze stam op de weg van Pieter kwam. We gaan er dan ook van uit, dat het samen werken met Natuurmonumenten onder één dak in het nieuwe provinciekantoor een mooie zal zijn.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog