www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Stap voor stap troep van het Vlielander strand afhalen.

10 april 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
strandschoonmaak 2018

Hulde voor de strandopruimers!

Ziezo! Het Vlielander strand is weer een stuk schoner dan het was. Samen met de KNRM, gemeente Vlieland, zowel de binnen- en buitendienst, Willem Stel en super vrijwilligers hebben we in anderhalve dag het hele strand afgelopen. Dat leverde toch nog 4 volle karren troep op.

Een natte start.

Een groep van ruim 20 mensen stond maandagmorgen klaar bij de Jachthaven om vandaar aan de slag te gaan. Het regende, maar toen we echt van start gingen werd het droog en dat bleef het gelukkig ook. Aanvankelijk werd gedacht dat er niet zoveel lag, maar al lopende werd de ene volle emmer na de andere in de karren geleegd. Opvallend was vooral het vele kleine afval. En dat is nou juist vaak terug te vinden in magen van met name zeevogels, dus ook dat ging zoveel mogelijk mee.

Onmisbare Vrijwilligers!

Dit jaar ging niet alleen de buitendienst van de gemeente Vlieland mee, ook de binnendienst was aanwezig. Louis de Graaff (KNRM) met zijn Ida, Lies Sterk, Hens ten Thije, Barbera de Bruyn, Orpheus vd Veer en op dinsdag Willem Joosse… echt super dat ze er bij waren! Onmisbaar is ook Willem Stel natuurlijk.

We misten Jos Houter, die door omstandigheden niet mee kon doen, maar hij maakte zich nuttig aan de Willem de Vlaminghweg, door daar de losse takken te verzamelen en op bulten te leggen. Jos is al jaren vaste ‘klant’ bij het strand schoonmaken.

Sponsoring door het Badhuys en Stortemelk.

Ook dit jaar waren we weer welkom in het Badhuys voor een geweldige lunch op beide dagen. De nazit vindt al jaren plaats in de Bolder op kampeerterrein Stortemelk. Dit waarderen wij zeer en dus grote dank hiervoor!

Zinloos of toch niet?

Nu zijn er mensen die zo’n actie als zinloos beoordelen, dat mag, ieder z’n mening. Maar ieder stukje net, touw, plastic, dopje enzovoort wat weggehaald wordt verdwijnt in ieder geval niet in een (vogel)maag. Alle kleine beetjes helpen lijkt me. Dus volgend jaar gaan we weer ergens begin april aan de slag. Ondertussen kunnen we zien, dat de containers met de mooie doppenkunstwerken van ‘ Stukje Vlieland’ goed werken en mensen bewust maakt van het feit, dat troep niet op het strand thuis hoort.

strandschoonmaak 2018
Binnen een paar uur bij elkaar gezocht.
reageren

geef een reactie

  • Tiny van der Knaap
    11 april 2018 om 13:13

    Geweldig om de blogs te bekijken.
    Bedankt Anke

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog