www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Joehoe, doe je mee met de natuurwerkdag op 3 november?

18 oktober 2018 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
vlag natuurwerkdag

Doe je mee?

Zaterdag 3 november is het weer zover. Duizenden vrijwilligers gaan die dag aan de slag in de natuur. De landelijke natuurwerkdag... Vlieland doet al jaren mee en natuurlijk dit jaar ook weer. Samen een klus aanpakken, Vlieland weer wat mooier maken.. doe je mee?
Om 10 uur starten we bij de Afloop, dat is de 3e afslag op de Postweg. Collega Pieter Schaper zet er de aankondiging in de vorm van een bord neer, dus kan niet missen.

Duin moet duin blijven.

We gaan verder, waar we vorig jaar gebleven zijn. Een dichtgegroeide duinpan weer open maken en dat doen we nabij de Afloop. Iedereen die op Vlieland rond dwaalt kan zien dat op veel plekken in het duin bomen en struiken gaan groeien. Als we niks doen, verliezen we het open duin landschap. Maar 2% van Nederland is duin gebied en dat moeten we proberen te behouden. Wat hebben we hier dan een rijkdom aan duinen, Vlieland is immers één mooie grote zandhoop;-) Een mooie klus voor de natuurwerkdag dus.

Wij zorgen voor de lunch, dus meld je aan!

Zoals elk jaar zorgen wij voor de inwendige mens, dus geef je even op per mail bij collega Pieter:  p.schaper@staatsbosbeheer.nl dan weten we wat we in moeten slaan. Samen werken en samen eten in het duin, uiteraard hopen we op droog weer. En nou schrijf ik wel dat wij voor de lunch zorgen, maar het is onze collega Frederika Breijer die dat al jaren prima doet en dat mag ook wel eens gezegd worden!

Jong en oud zijn welkom.

Uiteraard is iedereen welkom, maar jonge kinderen moeten wel een begeleider mee nemen. Wij zorgen naast de lunch ook voor gereedschap en werkhandschoenen. Dus meld je aan voor 3 november, zodat we met veel handen, veel werk kunnen verrichten. Heel graag tot dan!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog