www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Samen een klus klaren werkt het beste.

4 maart 2019 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
schelpeneiland Kroon's Polder

Samen aan de slag

Afgelopen donderdag hebben we samen met vrijwilligers en stagiaires het schelpeneiland in de 2e Kroon's polder ontdaan van de planten. Het eiland is ruim 2 jaar geleden aangelegd om een plek te creëren voor vogels om te broeden. Vanuit de vogelkijkhut De Vogelkieker kunnen mensen de vogels in alle rust goed bekijken.
Maar als het vol met planten staat schiet het allemaal niet op. Een mooie klus om samen aan te pakken.

Handwerk.

Met 14 man/vrouw sterk gingen we aan de slag. Het hele schelpeneiland stond vol met distels, kamille, helm en harig wilgenroosje. De kamille kon makkelijk uit de grond getrokken worden, dat was anders voor harig wilgenroosje en de helm. Het leverde flink wat spierpijn op voor een aantal. De planten werden op kleden gelegd en dan weggesleept.

schelpeneiland KP
Schelpeneiland vol met planten; aan de slag met z’n allen!

 

Bontbekplevier heeft er al nestje gehad.

Vorig jaar heeft er een paartje bontbekplevieren jongen weten groot te brengen op het kunstmatige schelpeneiland. Deze vogels willen echt wat ruimte om hun nest, dus we weten, dat we deze klus niet voor niks doen. Zeer waarschijnlijk zullen ook dit jaar deze vogels het eiland terug vinden. Ook meeuwen hebben er al gebroed.

Onverwachte bewoners.

We kwamen ook nog op verschillende plekken dwergmuizen tegen. We vonden ook nestjes van deze beestjes tegen. Dat zijn bolletjes halverwege helmpollen. Dwergmuizen hebben een bruin oranje vacht en ze hebben het dus naar hun zin op het eilandje. We hebben dan ook een paar pollen helm en wat andere plantenresten laten staan voor deze dieren. Op enig moment zagen we zelfs een dwergmuis zwemmen. Die hebben we maar even gered.

Blij met stagiaires en vrijwilligers.

De extra handen van de stagiaires Rebecca Zantingh en Gerard Molenaar, vrijwilligers Harry en Gerda van Keulen, Hens ten Thije, Folkert Keizer, Harmke Brandsma waren zeer welkom! Hartstikke bedankt allemaal.

schelpeneiland kroon's polder
Na afloop zag het er zo uit. Uitzicht vanuit de Vogelkieker.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog