www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Vlielanders in de ban van het virus; de natuur trekt zich hier niets van aan.

18 maart 2020 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
den in bloei

Zo ziet een den in bloei er uit!

De hele wereld is er mee bezig en wij op Vlieland natuurlijk ook. Veel badgasten bezochten Vlieland de laatste maand. En veel Vlielanders gingen naar de wal. Dus het is niet ondenkbaar dat het Covid-19 virus hier al is. Het is dan ook raar om nu boodschappen te doen, niet bij elkaar op bezoek te komen. Thuiswerken… We leven met zijn allen nu in een wereld die ons onbekend is en waar gezond verstand geboden is. Wij hebben de opdracht gekregen om vooral buiten te werken en dat is natuurlijk geen straf.

We brengen u graag op de hoogte.

Het zaagseizoen is voorbij, het broedseizoen is al ingegaan. Tientallen lepelaars zoeken weer hun plekkie op, na een winter in Afrika. De eerste tjiftjaf is al gehoord. En de eerste citroenvlinders al gezien. Via dit blog willen we u graag op de hoogte houden van al het mooie wat de natuur ons biedt. Vooral omdat het verstandig is om nu deze weken thuis te blijven.

Opvallend veel mensen zoeken nu de natuur op in hun buurt las ik vandaag in het nieuws. Dat is begrijpelijk. De natuur oordeelt niet, ook niet als je wat grieperig bent en frisse lucht is een goed medicijn. We zullen zien wat de komende weken ons brengt wat gezondheid en nieuwe regels betreft.

Ondertussen op dit blog mooie voorjaarsbeelden. Uiteraard mag u ons melden welke plek u graag voorbij ziet komen, dan maken we daar een mooie foto van en laten het op dit blog zien. Zo ook op instagram (@anke_vlie ). Want als je niet naar Vlie kunt komen op dit moment, dan brengen we Vlie wel naar je toe.

Kijk ook eens op de site van Staatsbosbeheer.

www.staatsbosbeheer.nl

De natuur is toegankelijk, van harte welkom maar hou je aan de huisregels van het gebied en aan de maatregelen van het RIVM. NU.NL heeft er dit artikel over geschreven.

Landelijk zijn de natuurkampeerterreinen gesloten in ieder geval tot 6 april. Dat geldt dus ook voor ons kampeerterrein de Lange Paal.

 

En dit is ook leuk!

Kijk eens op deze link:

https://www.staatsbosbeheer.nl/doe-opdrachten-voor-in-de-tuin

Nu de leerlingen niet meer naar school mogen komen, uitzonderingen  daargelaten, vanwege het coronavirus, wil Staatsbosbeheer graag leerkrachten, ouders en grootouders helpen met doe-opdrachten voor de kinderen die weken thuis zitten. Daarom hebben we vijf opdrachten voor kinderen uit het basisonderwijs die in de tuin gedaan kunnen worden geselecteerd. Deze opdrachten zijn ontwikkeld door Stichting NatuurWijs die voor Staatsbosbeheer natuureducatie vorm geeft. Ter ondersteuning van de opdracht ‘Knappe knoppen’ is er een herkenningskaart met boomknoppen bij te downloaden, aangeboden voor Nationale Boomfeestdag.

reageren

geef een reactie

 • Klaas
  19 maart 2020 om 08:50

  Hallo Anke, ik heb n hele mooie foto (al zeg ik t zelf) van typisch Vlieland met de kerst. Mag ik uw emailadres?

  • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
   19 maart 2020 om 11:24

   Hallo Klaas,

   Als dat betekent, dat we de foto met bronvermelding mogen gebruiken…. dan graag,

   mijn email adres is a.bruin@staatsbosbeheer.nl

   Groet vanaf Vlieland,

   Anke Bruin

 • Jb. Zijp
  19 maart 2020 om 08:36

  Anke bedankt, helaas komen wij voorlopig niet naar Vlie. Maar positief blijven denken er komen betere tijden. Groeten Jaap

  • ankebruin
   19 maart 2020 om 11:26

   Hoi Jaap,

   Het zijn verwarrende tijden, de natuur geeft troost! Hopelijk tot vlug weerzien.

   Grote zwaai vanaf Vlie,

   Anke

 • Grieteke
  18 maart 2020 om 22:42

  Hallo Anke,
  Fijn om in deze tijd via jouw blog de sfeer van Vlieland te proeven .
  Dankjewel!

  • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
   19 maart 2020 om 11:27

   Hallo Grieteke,

   Dank je wel! Het is een kleine moeite en gelukkig groot plezier.

   Hartelijke groet,
   Anke Bruin

 • Ria
  18 maart 2020 om 21:59

  Hallo Anke en anderen,

  Verwarrende tijden hoor, ik hoor zoveel mooie initiatieven maar ook veel sombere verhalen . Ben veel op de fiets en geniet momenteel extra van het buitenzijn. Een lieve groet!

  • Boswachter Anke Bruin-Kommerij
   19 maart 2020 om 11:32

   Hoi Ria,

   Dank voor je reactie, en het is inderdaad heerlijk om nu buiten te kunnen zijn. De natuur sombert niet gelukkig.
   Liefs van Vlie.
   Anke

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog