www.boswachtersblog.nl/ Vlieland

Weer 2 nieuwe stagelopers bij ons aan de slag.

9 oktober 2020 Boswachter Anke Bruin-Kommerij in Vlieland
stagiairs

Pieter (l) en Yoram

Pieter Vos en Yoram Olde Riekerink lopen al weer enkele weken stage bij ons. Hieronder doen ze verslag van hun werkzaamheden. Het is niet duidelijk of ze na de herfstvakantie nog door kunnen gaan met hun stage vanwege de corona maatregelen.

De elzensingel in Bomenland herstellen (door Pieter Vos)

 Op Vlieland hebben we 5 stukken bos en de mooiste is Bomenland, althans, dat vinden wij. In Bomenland is een veldje met een aantal mooie planten soorten en er staat ook een bankje om heerlijk op het veld neer te kijken. Het zijn eigenlijk twee veldjes, maar ze worden doormidden gespleten door een elzensingel. De afgelopen tijd is de elzensingel uitgelopen tot 2 meter breed aan beide kanten en zie je bijna niet meer dat het een singel is.

Elzensingel Bomenland

De elzensingel voordat Pieter en Yoram aan de slag gingen (foto Pieter Vos)

Het herstellen van de elzensingel was een mooie klus voor ons. De elzensingel moest weer een singel worden en alle opslag wat geen els of ander bijzondere soort was ging eruit. We moesten ervoor zorgen dat je weer mooi door de singel heen kon kijken.

De dag dat Yoram en ik begonnen aan de singel, was een stralende dag.  We werkten allebei een andere kant op, om zo op een veilig afstand van elkaar te werken. Al de opslag van kleine boompjes en struiken legden we op een stapel van de singel af, om het later makkelijk te kunnen verwerken in het bos en weg te slepen.

Zichtbaar resultaat

Op de tweede dag was al duidelijk resultaat te zien en door het weer ging het redelijk snel en konden we goed doorwerken. Het is een mooie bezigheid, omdat je vrijwel gelijk resultaat ziet van je werk.

Een paar dagen later was de elzensingel ontdaan van alle kleine boompjes en struiken. Nu konden we bezig om alles goed te verwerken in het bos en wat erover bleef konden we weg knijpen met de krokodillenbek voor op de trekker.

Na een aantal dagen werken aan de elzensingel hebben we het veel belovende eindresultaat en kan je weer genieten van het veldje in bomenland met in het midden een prachtige elzensingel waar je door heen kan kijken.

bomenland
En zo ziet het er nu uit.
(foto Pieter Vos)

Bovenstaande werd met plezier geschreven door Pieter Vos. Ik heb ook aan Yoram gevraagd om iets op papier te zetten.

Verslag van Yoram Olde Riekerink

Yoram Olde Riekerink
Yoram Olde Riekerink

Het leuke van deze stage is de vrijheid en verantwoordelijkheid die we krijgen. Voor mij betekent dat een fijne leeromgeving. Staatsbosbeheer Vlieland heeft een mooi machine park waar we gebruik van mogen maken. De werkzaamheden zijn heel afwisselend en zodoende leer ik veel verschillende dingen. De collega’s zijn behulpzaam en willen graag uitleg geven.

Pieter en ik verblijven in de Zwaluw, ver weg van het dorp en dat is best bijzonder. Ik ben nu 18 jaar en ik kom uit Twente, maar mijn moeder is opgegroeid op Vlieland.  Elaine van der Woning, de dochter van Lidy en Hans. De wat oudere Vlielanders kennen hen wel. Als klein kind kwam ik vaak op Vlieland en dat is nu wel handig, want ik weet waar ik moet zijn, als ik een werkopdracht krijg. Ik wil later graag boswachter worden bij Staatsbosbeheer.

Ook aan de slag bij Staatsbosbeheer?

Wil jij ook aan de slag bij Staatsbosbeheer? Kijk dan eens hier, ook voor vrijwilligerswerk en vacatures.

 

reageren

geef een reactie

  • Berend J Hazenberg
    17 februari 2021 om 12:14

    Zag Yoram van de week rijden. Niets verkeerds over de andere SBB medewerkers, maar hij viel gewoon op als een chauffeur die pas ná de bebouwde kom z’n gaspedaal wat verder intrapt. Een voorbeeld voor heel veel Postweg gebruikers

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog