www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

En toen was er een natuurschildering

9 juli 2012 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Als opwarmer voor het Kunst in Duin festival 2012 ontwierpen vier scholieren uit Noordwijk en Noordwijkerhout met kunstenaar Joost Konings een muurschildering voor Staatsbosbeheer’s voormalige infocentrum aan de Duindamseslag te Noordwijk.

Al jaren kijken we tegen het saaie beton van ons oude infocentrum aan de Duindamseslag aan. Doelloos stond het blok beton aan de parkeerplaats. In 201o bracht kunstenaar Joost Konings op het bovenstuk schilderingen aan op basis van natuurfoto’s van boswachter Mark Kras.

Maar de onderzijde bleef grijs beton.

Maar met Kunst in Duin 2012 in het vooruitzicht is daar nu verandering in gekomen.

Onder bezielende leiding van kunstenaar Joost Konings is tijdens manifestatie Creatief op het Vuurtorenplein in Noordwijk (georganiseerd door het Kunstenaars Collectief Noordwijk) door drie jonge kunstenaressen een ontwerp gemaakt voor de muur. De dag erop is het uiteindelijk ontwerp uitgevoerd op het gebouwtje bij de parkeerplaats aan de Duindasmeslag, De plek waar vele mensen hun startpunt hebben om te genieten van Hollands Duin. Nu met een welkom waar we bij Staatsbosbeheer trots op zijn.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wYn11HjiSPw&w=560&h=315]

20120710-220734.jpg

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog