www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Nat, natter, natst!

26 juni 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van Boswachter Linda Groeneveld

Ik ga hier niet klagen over het weer. Eigenlijk bestaat er niet te nat, te droog of te koud. We moeten het er gewoon mee doen. En dat deden de meiden, jongens, ouders en leerkracht van de Freinetschool in Delft afgelopen vrijdag. Met bakken kwam het uit de hemel, terwijl ik nog droog in mijn auto aan het voorproeven was, ging mijn telefoon. “Gaat het door?, vroeg Caroliene de leerkracht. Dat is helemaal aan jullie is dan altijd mijn antwoord. Want met een klas die niet wil, ga ik liever niet op excursie. Even later belde ze terug, “We komen eraan”. Yes, that’s the spirit! Hier wordt ik als boswachter blij van!

nat 1

Gewapend met regenjassen en veel goed zin kwamen ze aan in het Bieslandse Bos. Ze waren al kletsnat voor we het bos in stapte, maar het maakte allemaal niks uit. Lekker aan de slag met allerlei opdrachten in het bos. Tussendoor flink bewegen, dan blijf je lekker warm. Hoogtepunt van de dag was het maken van het eigen eten. De brandnetelsoep. Plukken, wassen, vuurtje stoken. Wat was dat lekker warm. Eten onder een zelf gefabriceerde tent. En de soep, lekkerder hebben we soep nog nooit gegeten!

nat 2

Regen? Daar hoef je echt niet voor binnen te blijven! Dat bewezen deze stoere meiden en jongens maar weer eens. En de leerkracht? Top mens, daar zouden we er veel meer van moeten hebben!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog