www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Onder de klep…

31 juli 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van Boswachter Linda Groeneveld

Een gewone maandagmorgen, na de koffie in de werkschuur in den Haag gaan de beheermedewerker en de vrijwilligers het veld in. Even nog de ruitersproeiervloeistof van de auto bijvullen. Moterklep open, maar wat is dat…

Verscholen nest onder de motorkap
Verscholen nest onder de motorkap

Het leek zo’n veilige plek. Droog, geen wind en mooi verstopt,  moet de moderne vogel hebben gedacht. In korte tijd is het nest gebouwd en zijn  de eitjes gelegd. Het lijkt op een nest van een roodborst, alhoewel we de roodborst niet gezien hebben.

Was het toch te warm, onder de kap? Of is de de vogel ongemerkt gevlogen, zodra deze onraad bespeurde. Het nest  is eruitgehaald, de eiren waren koud. Advies van de boswachter: volgende keer toch maar weer een bosje opzoeken!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog