www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Den Haag komt buiten spelen!

28 november 2013 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

door boswachter Jenny van Leeuwen

Op donderdag 28 november openden kinderen, de ‘Plezier Portiers’, de buitenspeelroute in de Haagse wijk Bezuidenhout-Midden. De speelroute loopt dwars door de wijk langs plekken die de Plezier Portiers kindvriendelijker hebben gemaakt. De route eindigt bij de belangrijkste speelplek van de wijk: het Robin Hood Speelbos in het Haagse Bos. Als boswachter ben ik natuurlijk heel trots op deze ambassadeurs van het Speelbos en met de extra promotie voor deze fantastische, groene speelplek midden in de stad.

Aan de kinderen in de wijk Bezuidenhout-Midden werd halverwege dit jaar gevraagd hoe zij hun omgeving wilden verbeteren binnen het programma ‘kindvriendelijke wijk’. Zij gaven aan dat buitenspelen voor hen belangrijk is. Opvallend was ook dat het Robin Hood Speelbos de enige speeltuin is voor kinderen in deze wijk. De kinderen vonden dat daar dus een leuke en veilige route naartoe moest leiden en dat de ingang vanuit de wijk naar het bos ook best wat meer op mocht vallen. “Zo ontdekt iedereen hoe leuk het is om hier in de natuur te kunnen spelen!” Ze ontwierpen zelf een aantrekkelijk en kleurrijk bord voor de entree van het bos. Voortaan weet ieder kind vanuit de wijk het Speelbos goed en veilig te vinden!

ToegangsbordDEFINITIEF

Het Robin Hood Speelbos is zo’n 10 jaar geleden aangelegd door Staatsbosbeheer in samenwerking met het gebruikersplatform en de gemeente Den Haag. De indeling en de speelopbjecten zijn gebaseerd op ideeën van kinderen. Meteen na de aanleg is het speelbos succesvol gebleken. Er komen vele, vele stadse kinderen hier buitenspelen in de natuur. Dat dit belangrijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen weten we allemaal! Sinds dit jaar wordt het speelbos onderhouden door de gemeente Den Haag. Dit naar volle tevredenheid van beide partijen én hopelijk naar tevredenheid van de kinderen!

Staatsbosbeheer wil kinderen de ruimte geven om de natuur spelenderwijs te ontdekken. Daarom wil Staatsbosbeheer op termijn maar liefst 1 procent van de totale oppervlakte natuur inrichten als speelbos. Klik hier voor meer informatie over de speelbossen… En kom vooral veel en vaak buitenspelen!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog