www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Op zoek naar een naam voor het Speelbos Bentwoud

14 april 2016 Boswachter Linda Groeneveld in Zuid-Holland

Van boswachter Linda Groeneveld

In het Bentwoud komt een Speelbos. De plek is gereserveerd, de bomen zijn geplant en er zijn boomstammen om over het water te lopen, maar dat is natuurlijk lang niet genoeg.

boomstam 2 bentwoudOntwerp van het speelbos

Eind maart deden zo’n 80 kinderen mee met een ontwerpsessie voor het Speelbos in het Bentwoud. Na een uitleg op school, en het denkwerk op papier, zijn de ideeën buiten uitgewerkt in een natuurmaquette. Wat een feest was dat!

manquette maken1Ontwerpers Roel krul en Daniel Mol begeleidde de kinderen in hun creatieve proces. Nu werken zij de ideeën uit tot een echt ontwerp. De provincie zal de eerste aanzet geven voor de aanleg van het speelbos. Een aantal speelelementen wordt voor 17 juni geplaatst. daarna gaan we actief op zoek naar sponsoren om het Speelbos te realiseren.

De prijsvraag

Op 17 juni, tijdens het Bentwoud Festival, krijgt het Speelbos een naam. En daarvoor roepen we de hulp in van schoolkinderen. Het wordt uiteindelijk hun bos!Staatsbosbeheer daagt kinderen uit een leuke naam te bedenken voor het speelbos in het Bentwoud. Tot 20 mei kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Zuidplas en Waddinxveen een naam inzenden voor het speelbos. Er worden 4 namen genomineerd. De inzenders van de genomineerde namen nodigen we uit op 17 juni, om samen met bestuurders de laatste bomen te planten in het Bentwoud tijdens het Bentwoud Festival. Tevens maken we dan natuurlijk ook de winnende naam bekend voor het speelbos. De prijswinnaar mag het bord met de winnende naam onthullen. Alle genomineerden kinderen krijgen ook nog eens een excursie voor hun hele klas in het Bentwoud aangeboden.

Namen kun je indienen per mail bij Staatsbosbeheer via het email adres: westvoorden@staatsbosbeheer.nl, vermeld in de mail, naast de naam voor het speelbos, de naam van het kind, de woonplaats en het e-mail adres.

Heel veel succes!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog