www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Staatsbosbeheer plaatst 10 meter hoge kerstboom in hal Tweede Kamer

8 december 2017 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer schenkt dit jaar voor de 22e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De circa 10 meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Vanochtend plaatsten de Haagse boswachters de kerstboom in de hal van het gebouw van de Tweede Kamer.

De boom is ook dit jaar weer zorgvuldig door de boswachters van Staatsbosbeheer geselecteerd. Met een grote trailer ging de fijnspar vandaag dwars door het centrum van Den Haag om afgeleverd te worden bij de ingang van de Tweede Kamer. Ter plekke werd met een motorzaag de onderkant van de stam passend gezaagd voor de standaard. De boom is vervolgens met de nodige krachtsinspanning door een tiental boswachters door de smalle deur de hal in gesleept. Dat kostte dit jaar extra moeite, omdat de boom vanwege enkele flinke hagelbuien behoorlijk nat en zwaar was geworden.

Eenmaal binnen trokken de boswachter de fijnspar geroutineerd met behulp van touwen overeind.

Maandag wordt de boom versierd door Heleen Valstar. Ze heeft gekozen voor natuurlijke tinten: speciaal vervaardigde ballen met berk-motief; dennenappels; brons- en koperkleurige ballen en natuurlijk veel lichtjes. De mooi versierde kerstboom is elk jaar weer een aandachtstrekker in de hal van de Tweede Kamer.

Het plaatsen van de kerstboom is ieder jaar weer een echte teamprestatie!

reageren

geef een reactie

 • anky
  5 april 2018 om 09:10

  Which reliable game website you are searching here for the play spades free spades games. You must to know the quality of this game website first and after it guys just go and feel real experience.

 • N Dickhaut
  9 december 2017 om 10:38

  Lijkt me mooi en geurig die 10 m hoge kerstboom en de bijzonder de naturel kleuren versiering. Jammer dat er al snel kerstreces is voor de 2e Kamerleden.
  KUNNEN wij de geïnteresseerden wellicht met een bezoek de kerstboom bewonderen ??

  • Boswachter Jenny van Leeuwen
   12 december 2017 om 16:26

   Dank voor je reactie! De boom is inderdaad te bewonderen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog