www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Heb jij een leuke hond en kom je regelmatig in het Haagse Bos? Dan is de boswachter op zoek naar jou!

1 februari 2024 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Het Haagse Bos is een prachtige plek om met je hond te wandelen. Ook in het voorjaar wanneer het broedseizoen weer begint (vanaf 15 maart) ben je van harte welkom. In deze periode van het jaar zijn dieren in het bos extra kwetsbaar. Je geeft de dieren van het Haagse Bos meer kans om veilig jongen te krijgen en groot te brengen, als je in deze periode de hond aan de lijn houdt. Om hondenbezitters hier op een leuke manier aan te herinneren, start Staatsbosbeheer dit jaar de zoektocht naar: De leukste hond van het Haagse Bos.

Op zoek naar de leukste hond

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van honden. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor het komende broedseizoen willen. Dit jaar zoeken we de leukste, aangelijnde hond van het Haagse Bos. Deze zal te zien zijn op verschillende informatiepanelen in het Haagse Bos.

Doe je mee?

Vanaf 1 februari tot en met 23 februari kan iedereen de leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een selectie van de leukste honden samenstellen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie (in de natuur), beschrijving en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de selectie hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot en zal te zien zijn op informatieborden over het broedseizoen in het Haagse Bos.

Hoe doe je mee?

Wil jij jouw hond zien stralen op de informatiepanelen in het Haagse Bos? Stuur dan je foto van je hond aan de lijn naar leukstehondHaagseBos@staatsbosbeheer.nl of deel deze op Instagram #leukstehondHaagseBos. De boswachters willen natuurlijk ook weten waarom jouw hond de leukste hond van het bos is! Meedoen kan tot en met vrijdag 23 februari.

Vanaf 28 februari tot en met 3 maart kan er gestemd worden. Op woensdag 6 maart wordt de winnaar bekend gemaakt bij Haags bakkie met Jessica Mendels op Den Haag FM.
De Winnaar krijgt een fotoshoot die op zaterdagochtend 9 maart wordt gehouden in het Haagse Bos.

Spelregels
Je hond zit op de foto aan de lijn
De foto is in de natuur gemaakt
Jullie komen geregeld in het Haagse Bos
De fotoshoot vind plaats op  zaterdag 9 maart in de ochtend.
Je hebt een hele leuke hond 😉

Start van het broedseizoen, respecteer de natuur en houdt je hond liever aan de lijn

Vanaf 15 maart begint het broedseizoen in het Haagse Bos. Loslopende honden zijn welkom op verschillende plaatsen in het Haagse Bos maar kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de struiken van het bos broeden vogels laag bij de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die een hond achterlaat kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, reeën, marters en eekhoorns is de rust in deze periode extra belangrijk. Dus heeft het de voorkeur als in deze periode de hond aan de lijn wordt uitgelaten.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog