www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Trekpontje Schuddebeurs officieel geopend

18 mei 2016 Wendy in Aan Zee

Vandaag werd het trekpontje in Schuddebeurs officieel geopend met het overvaren van wethouder van Burg. Schipper (en voormalig boswachter) Dirk bracht haar veilig aan de overkant na het knippen van de kaartjes voor de overtocht.

CiwLldwWgAEOe8B.jpg-large
Wethouder Jacqueline van Burg opent officieel pontje – Foto: Wendy Janse

Trekpont opgeschoven
Het trekpontje in het Staatsbosbeheer bos in Schuddebeurs is vandaag officieel in gebruik genomen. Voorheen kwam het trekvlotje uit op grond van een particuliere pachter, maar die geeft geen toestemming voor de voorziening. Het trekvlotje is tweehonderd meter naar het zuiden opgeschoven waarmee de wandelaars die naar de overkant varen op Staatsbosbeheer grond terecht komen.

Unieke samenwerking
Het trekvlotje bestaat uit twee stijgers, verschillende trappen en een pontje waarmee de wandelaar via een touw naar de overkant kan. Vanaf de Schouwsedijk kun je via het pontje rechtstreeks het bos ingaan om een wandeling te maken. Het opschuiven van het pontje had letterlijk wat voeten in de aarde, maar dankzij de goede samenwerking is het pontje helemaal af. Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Stichting Plattelandsvernieuwing Schouwen-Duiveland, gemeente Schouwen-Duiveland en Staatsbosbeheer hebben zich samen ingezet om de onmisbare verbinding voor wandelroute netwerk Schouwen-Duiveland weer op orde te brengen.

~ Boswachter Wendy

 

reageren

geef een reactie

  • Trekpontje Schuddebeurs officieel geopend – BXRadio.nl
    18 mei 2016 om 19:32

    […] Vandaag werd het trekpontje in Schuddebeurs officieel geopend met het overvaren van wethouder van Burg. Schipper (en voormalig boswachter) Dirk bracht haar veilig aan de overkant na het knippen van de kaartjes voor de overtocht. Trekpont opgeschoven Het trekpontje in … Lees verder → […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog