www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Ultieme rust: yoga op een eiland in de Grevelingen

5 augustus 2016 Wendy in Aan Zee

Er staat een stevige wind op de Grevelingen. We stappen aan boord van de Branta – onze Staatsbosbeheer boot – met mijn collega Nellie aan het roer. Al schommelend vertrekken we noordwaarts, op zoek naar rust op de Veermansplaat.

Begroet door koeien
Ik ben onderweg met de yoga excursie op de Grevelingen. Dames en heren zijn aan boord gestapt om op zoek te gaan naar rust onder begeleiding van yoga docente Willemijn. Aangekomen op de Veermansplaat worden we bij de steiger begroet door zes koeien, die lekker in de wind staan zodat ze minder last hebben van vervelende insecten.

Yogamatjes onder de arm
Met yogamatjes onder de arm maken we een flinke wandeling over het eiland, op zoek naar een mooi plekje om tot rust te komen. We wandelen langs de bloeiende parnassia, moeraswespenorchis en het eiland ziet geel van de rolklaver. Met het nemen van een afslag in de bebossing valt ineens de wind weg, het voelt als een warme deken op deze winderige dag. Iedereen trekt zijn vest of trui uit en op een mooi plekje in de luwte klappen we onze Staatsbosbeheer matjes met bomen- en bladerenprint uit.

Trots
We mogen op onze rug gaan liggen en met een heerlijke rustgevende stem begint Willemijn te praten: “Wees je bewust van deze prachtige plek…” Ineens bekruipt mij een gevoel van trots. Wat fijn dat we mensen van deze bijzondere plaats kunnen laten genieten op een intense manier. Na een moment van bezinning moeten we aan de slag. We doen oefeningen op de spieren soepel te maken en bewust met ademhaling bezig te zijn. Op het einde ligt iedereen relaxed op zijn matje bijna in te soezen. Willemijn deelt thee met iets lekkers uit en helemaal uitgerust stappen we weer op de boot.

Kom je ook?
Wil je ook ultiem tot rust komen op de Veermansplaat? Iedere donderdag in augustus kun je opstappen op de Branta voor een yoga excursie met Staatsbosbeheer. Bekijk alle activiteiten op de website van Staatsbosbeheer.

Boswachter Wendy

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog