www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Runderen en paarden in natuurgebieden niet voeren!

15 september 2016 Wendy in Aan Zee

Op de Kop van Schouwen lopen runderen, exmoorpony’s en shetlanders om Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten te helpen het open landschap te behouden. Zo blijft de natuur gevarieerd en het staat ook nog eens mooi in het landschap om de dieren te zien grazen. Helaas komt het voor dat mensen de dieren voeren. Daardoor zijn er regelmatig ernstig zieke dieren, met een enkele keer zelfs de dood tot gevolg…

Speciale rassen
De paarden, runderen en shetlanders die op de Kop van Schouwen lopen zijn speciaal geselecteerd voor het begrazen van schrale gebieden. Dit betekent dat de planten in de gebieden weinig voedingsstoffen bevatten. De geselecteerde rassen zijn van oorsprong gewend om in deze minimale omstandigheden te leven. Wanneer zij rijke voeding krijgen, zoals bijvoorbeeld brood of fruit, worden ze bijna onmiddellijk ernstig ziek.

Bijvoeren
Mocht het voorkomen dat de dieren een tekort aan voeding krijgen, dan voeren wij zelf het juiste voer bij. Dit voorkomt dat de paarden en runderen ziek worden. Komende periode zullen we met extra bebording en flyers mensen vragen de dieren absoluut niet bij te voeren. We hopen dat u mee helpt een oogje in het zeil te houden!

~ Boswachter Wendy

reageren

geef een reactie

  • ammie jackson
    14 februari 2019 om 08:03

    Students in and around the United States are often required to come up with a variety of essay composition based on their individual academic stream and subject matter being dealt with. While some of them manage to work on the topics on their own, the other half tends to struggle when the topic proves to be intricate and somewhat difficult to work on. The suggestion is to avail our cheap essay writing service offered by the online experts and have papers written with perfection in no time.
    https://myassignmenthelp.com/us/cheap-essay-writing-services.html

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog