www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Nieuwe natuur

20 oktober 2016 Boswachter Erik Schram in Aan Zee

In Zeeuws-Vlaanderen is de aanleg van 33 hectare nieuwe natuur bijna klaar. In Braakman Zuid zijn kreken gegraven, een nieuw wandelpad, een broedeilandje voor vogels en nieuwe beplanting maken dit het nieuwste stukje natuur van Staatsbosbeheer in Zeeuws-Vlaanderen.

Koeien

Een groot gedeelte van de nieuwe natuur zal worden begraasd door koeien. Doordat de koeien het gras kort houden hoeft Staatsbosbeheer niet te maaien en heeft de boer ruimte om zijn vee buiten te laten grazen. In het gebied zie je de natuurlijke laagtes terug waar vroeger de Braakman kreek lag. In deze laagtes zijn nu kleinere kreken aangelegd, zodat hier vanzelf het grondwater snel tevoorschijn komt. Ook is er een nieuw wandelpad aangelegd wat uitkomt op een uitzichtpunt over het hele gebied. Het wandelpad sluit ook aan op het bestaande pad in de oudere bossen van Braakman Zuid.

Onbewoond eiland

In een van de nieuwe kreken is een vogeleiland aangelegd. Dit geeft vogels de kans om rustig te kunnen broeden zonder verstoord te worden door het vee of de vos. Nu is het eiland nog onbewoond met een laag schelpen erop. In het voorjaar hopen we dat de eerste bewoners zich helemaal thuis voelen op het eiland. Als je over de N61 kijkt dan kun je het eiland goed zien liggen. Goed kijken in het voorjaar of je de eerste bewoners ziet.

20161020_104426_resized

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog