www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Werkzaamheden bij ingang Boswachterij Westerschouwen

11 november 2016 Wendy in Aan Zee
Damherthinde Boswachterij Westerschouwen

In verband met werkzaamheden is een deel van de ingang bij de Adriaan van der Weijdeweg komende week afgesloten. Met grote machines wordt het restant aan houtstammen ter plaatse verwerkt en afgevoerd.

Duin en bos

Begin dit jaar is de overgang van duin naar bos natuurlijker gemaakt om verstuiving en de bijbehorende ecologische processen een kans te geven. Hierbij zijn op dit overgangsgebied dennen verwijderd die op stapels klaargelegd zijn voor transport.

Broedseizoen

De afvoer van de stammen was niet klaar voor het broedseizoen, waardoor de werkzaamheden tot het einde van het broedseizoen stilgelegd zijn. Komende week zullen de laatste stammen alsnog worden verwerkt en afgevoerd.

Chippen

De stammen worden ter plaatste gechipt (versnipperd) en afgevoerd. De snippers zullen in Deventer verder worden verwerkt tot OSB-platen. Dit zijn constructieplaten die veelvuldig ingezet worden in de bouw en in velen van onze huizen verwerkt zijn.

Alternatieve route

Wie op maandag 14 of dinsdag 15 november de Meeuwenduinen, Zeepeduinen of Boswachterij Westerschouwen wil betreden moet rekening houden met de werkzaamheden. Houd om gevaarlijke situaties te voorkomen de borden in de gaten en houd ruim afstand tot de grote machines. Voor een bezoek aan Boswachterij Westerschouwen kunt u het beste starten bij de ingang bij de excursieschuur of neem de rode route vanaf parkeerplaats ‘Het Groene Duin’.

Routes Boswachterij Westerschouwen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog