www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Wild op de weg!

4 januari 2017 Boswachter Erik Schram in Aan Zee

In Nederland worden jaarlijks duizenden wilde dieren aangereden. Vooral s’nachts als veel dieren op pad gaan kunnen er ongelukken gebeuren. Maar wat moet je nou doen bij een aanrijding met een wild dier?

Aanrijding

Belangrijk is dat de politie wordt gebeld en dat de locatie van de aanrijding wordt doorgegeven. Naast schade aan de auto heeft het aangereden dier natuurlijk ook schade. Hoogstwaarschijnlijk meer dan de auto. De politie kan dan de fauna beheerder inschakelen die het aangereden wild opruimt of het gewonde dier opspoort om het uit het lijden te verlossen. Het ree op de foto was aangereden bij natuurgebied Canisvliet bij Westdorpe. Beide achterpoten waren op meerdere plaatsen gebroken en het is dus belangrijk dat het dier zo min en kort mogelijk lijdt.

Opruimers in gevaar

Als aangereden wild op of langs de weg blijft liggen trekken die weer dieren aan die op hun beurt gevaar lopen aangereden te worden. Je ziet vaak buizerds langs de weg zitten op een paaltje of kraaien die pikken aan dode dieren op de weg. Zo lopen de opruimers van de natuur ook het gevaar verkeersslachtoffer te worden. De sperwer op de foto was aangereden bij natuurgebied De Braakman. Een beschadigde vleugel zorgde ervoor dat de roofvogel niet goed meer kon vliegen. Deze is naar een vogelopvang gebracht om te herstellen en is inmiddels weer vrij in de natuur. Een goed einde voor deze vogel, maar het blijft opletten met wild op de weg.

reageren

geef een reactie

  • jenny singh
    3 september 2018 om 10:29
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog