www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Kabouterpad in Boswachterij Westerschouwen

21 juni 2017 Wendy in Aan Zee
Kabouterpad Boswachterij Westerschouwen

Vandaag was het bos gevuld met kleine kaboutertjes. Kindjes van 2 tot 7 jaar kwamen het nieuwe Kabouterpad testen in Boswachterij Westerschouwen. Met een rode kaboutermuts en een rugzakje vol materialen volgden zij het speciale pad.

Kabouters in het bos

In het bos zitten kabouters, dat weet iedereen. Maar vanmiddag was het écht raak. Zo’n twintig jonge kaboutertjes kwamen met hun (groot)ouders het gloednieuwe Kabouterpad testen. Met rugzakjes op hun rug volgden zij de kabouterpaaltjes. Een mooie gelegenheid voor zowel mij als de vrijwilligers om eens te proefdraaien. Oefenen met uitgeven van de rugzakjes, schminken van de wangetjes en natuurlijk niet vergeten om kaboutermutsjes mee te geven.

Paaltjes volgen

Bij de Excursieschuur in Boswachterij Westerschouwen kunnen kinderen van 2 tot 7 jaar vanaf nu alle materialen ophalen om het Kabouterpad te komen doen. Begeleiders krijgen een rugzakje met een opdrachtboekje dat ieder seizoen anders is. Kinderen krijgen een speciaal rugzakje met daarin een pakje drinken, iets lekkers en een kaboutermuts. De kleine kaboutertjes vinden de weg met een kleurige kralenketting en door de kabouterpaaltjes te volgen. Als de kinderen weer terug zijn bij de schuur krijgen ze nog een kleine verrassing bij de balie.

Kabouterpad Boswachterij Westerschouwen

Kom naar het Kabouterpad!

Kom je ook het nieuwe Kabouterpad verkennen? Kosten zijn € 5,- per kind. We vragen € 10,- borg voor de materialen die je na afloop terug krijgt. Let op, pinnen is niet mogelijk! De Excursieschuur is vanaf half juni tot en met 3 september 2017 dagelijks geopend van 13.15 tot 16.30 uur. Op zondagochtend zijn we ook ’s morgens geopend, vanaf 10.30 uur. Er is dan altijd een vrijwilliger aanwezig die je de materialen mee kan geven. Liever op pad met een vrijwillige gids? Boek dan een begeleid Kabouterpad via de website van Staatsbosbeheer.

reageren

geef een reactie

  • Elly Nijs
    21 juni 2017 om 23:34

    Wij zijn er ook mee bezig.
    Hopen op nog meer sponsoren zodat we ook in Braakman Noord het kabouterpad kunnen aanleggen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog