www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Grevelingenweek: zeehonden en flamingo’s kijken

11 oktober 2017 Wendy in Aan Zee
Zeehonden Grevelingenweek

Zeehonden Grevelingen foto Staatsbosbeheer Wendy Janse

De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van Zuidwest-Europa. Een bijzonder gebied waar zeekraal en bijzondere orchideeën naast elkaar groeien. Zeehonden rusten er uit op de stortstenen dammen en krijgen er hun jongen. Kortom, een gebied waar je de deltanatuur optimaal kunt beleven. Vooral van 13 t/m 21 oktober: in de Grevelingenweek.

Buitenlesdag

De Grevelingenweek opent op 13 oktober met een speciale buitenlesdag. Kinderen uit groep 5 & 6 van basisscholen op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee leren meer over de natuur van de Grevelingen. Onder leiding van IVN Natuurgidsen, boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer ontdekken ze bijzondere deltanatuur.

Ontdek de Grevelingen

Vanaf aanstaande zaterdag kan iedereen zelf ervaren wat de Grevelingen zo uniek maakt. De gehele week zijn er verschillende activiteiten te beleven, georganiseerd door natuurorganisaties en recreatieondernemers uit het gebied. Op zoek naar flamingo’s, op zeehondensafari of met een IVN-natuurgids banjeren in Bommenede. Of wat dacht je van de bijzondere excursie naar Veermansplaat, of een lezing over zeldzaam groot zeegras? Na een activiteit, lekkere trek? Dan kun je bij een aantal ondernemers genieten van een speciaal samengesteld Grevelingenmenu. Een overzicht van alle activiteiten vind je op de website van de Grevelingenweek.

Over de Grevelingenweek

De Grevelingenweek duurt van 13 t/m 21 oktober. De week is een initiatief van IVN Natuureducatie en wordt georganiseerd in samenwerking met Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Staatsbosbeheer, Provincie Zuid-Holland en Provincie Zeeland. De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers en recreanten bij de Grevelingen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog