www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Boswachtersdag in Boswachterij Westerschouwen

17 oktober 2017 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Aanstaande zaterdag is het Boswachtersdag in Boswachterij Westerschouwen. Op deze dag organiseert Staatsbosbeheer een tal van activiteiten voor jong en oud.

Stempelkaart
Op deze dag kan iedereen een stempelkaart kopen voor €2,99 per stuk. Bij elke activiteit die je doet deze dag krijg je een stempel.
De stempels kunnen worden verzamelt bij bijvoorbeeld boshutten bouwen, het knutselen maar ook bij het spookhuistouw. Daarnaast zijn er opgezette dieren, voel- en kijkboxen en hoor je alles over de dieren in het bos. Wanneer de stempelkaart vol is moet je hem niet vergeten in te leveren. Bij inleveren van de kaart doe je mee aan een gave winactie ‘word voor één dag boswachter in Zeeland’ en ga je samen met een collega een dagdeel op pad in de mooie gebieden van Staatsbosbeheer.

Carven
Eén van onze boswachters is een ware kunstenaar. Niet met verf, of met klei, maar met een kettingzaag! Hij geeft deze dag demonstraties en zaagt de mooiste beelden. Let op: blijf wel op afstand als de boswachter aan het werk is, dit is voor je eigen veiligheid.

Jongerenraad van Staatsbosbeheer
De Jongerenraad van Staatsbosbeheer is sinds het einde van het jaar 2016 actief. Zij adviseren Staatbosbeheer over verschillende onderwerpen.
Naast het adviseren wil de Jongerenraad aan alle jongeren in Nederland laten zien hoe mooi de natuur is. Daarom staat de Jongerenraad ook op de boswachtersdag met een te gekke photobooth.
Kom een gave foto maken en zorg ervoor dat jou foto de meeste likes krijgt op het Instagram account van de Jongerenraad (@jongerenstaatsbosbeheer). De foto worden op 23 oktober geplaatst. De foto met de meeste likes op 1 november 2017 10:00 uur wint een gave prijs!

Word jij voor één dag de boswachter bij Staatsbosbeheer Zeeland Noord?
Met het inleveren van een volle stempelkaart of wanneer je de meeste likes hebt met jou foto op het Instagramaccount van de Jongerenraad, kun jij voor een dagdeel boswachter van Staatsbosbeheer Zeeland Noord worden. Wat je precies gaat doen op zo’n dag ligt aan de periode van het jaar en de werkzaamheden die in de gebieden plaatsvinden. Je gaat die dag sowieso mee naar buiten met je collega-boswachter. Stof je wandelschoenen maar vast af, pak je oude broek uit de kast, want vies worden kan zomaar gebeuren!

Locatie en tijd
De Boswachtersdag vindt plaats bij de ingang van Boswachterij Westerschouwen (Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen). Van 10:30 tot 16:30 uur ben jij  welkom om mee te doen aan allerlei activiteiten.

Tot dan!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog