www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Buitenlesdag Grevelingen voor 320 kinderen

12 oktober 2018 Wendy in Aan Zee
Buitenlesdag Grevelingen

Zo'n 320 basisschoolkinderen kregen vandaag natuurles op en rond de Grevelingen. De buitenlesdag is een voorproefje op de Grevelingenweek, waarin jong en oud de mooie natuur van de Grevelingen zelf kunnen beleven. De Grevelingenweek gaat op 20 oktober van start en duurt t/m 28 oktober.

Klaslokaal verruilen voor de Grevelingen

Zo’n 160 kinderen van Schouwen-Duiveland en 160 van Goeree-Overflakkee verruilden vandaag hun leslokaal voor de Grevelingen. De Buitenlesdag werd voor de tweede keer georganiseerd met als doel zo veel mogelijk kinderen de Grevelingen te laten beleven. Zesentwintig scholen schreven zich vooraf in voor de buitenlesdag. Helaas was er maar plaats voor tien scholen. Daarom zoeken IVN, Staatsbosbeheer en NME Schouwen Duiveland naar mogelijkheden om komend voorjaar nog een keer een buitenlesdag te organiseren.

Huifkartocht en zeehonden kijken

Kinderen leerden vandaag onder andere vogels kijken, waterbeestjes zoeken met schepnetjes en keken onder water met een speciale waterkijker. De kinderen van Goeree-Overflakkee maakten nog een huifkartocht met boswachter Piet en de kinderen Schouwen-Duiveland zochten naar zeehonden rond de Stampersplaat met mij. Aan het einde van de dag zei een van de kinderen: “Ik ben helemaal zout!” dan heb je de Grevelingen goed beleefd.

Buitenlesdag Grevelingen

Over de Grevelingenweek

Van zaterdag 20 t/m 28 oktober kan iedereen ervaren wat de Grevelingen zo uniek maakt tijdens de Grevelingenweek. De gehele week zijn er verschillende activiteiten te beleven, georganiseerd door natuurorganisaties en recreatieondernemers in het gebied. De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers en recreanten bij de Grevelingen en is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, Provincie Zeeland, Provincie Zuid-Holland, NME-centrum Schouwen-Duiveland en verschillende recreatieondernemers rondom de Grevelingen.

Buitenlesdag Grevelingen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog