www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Boswachtersdag 2018 in Boswachterij Westerschouwen

17 oktober 2018 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

Staatsbosbeheer organiseert, inmiddels volgens traditie, op de zaterdag in de herfstvakantie de Boswachtersdag. Voor jong en oud zijn er tussen 10:30 en 16:30 verschillende activiteiten rondom de ingang Boswachterij Westerschouwen, nabij de excursieschuur.

Stempelkaart

Bij de informatiebalie kan voor € 3,- een stempelkaart worden gekocht waarna alle activiteiten kunnen worden gedaan. Wanneer alle stempels zijn verzameld kan de stempelkaart worden ingeleverd en mag er een vogelhuisje getimmerd worden. Dit vogelhuisje mag je daarna mee naar huis nemen!

Activiteiten

Op de Boswachtersdag zijn dit jaar verschillende activiteiten. Zo kunnen er stempels worden verdiend met een spookhuistouw, waarbij je geblinddoekt een touw door het bos heen volgt. Ook is er een stand met allerlei informatie over leven in het bos. Bosdieren van groot tot klein komen hier aan bod. Verder kan er geknutseld worden aan heksenbezems en schelpenschilderijtjes.
Tijdens de Boswachtersdag is ook de expositieruimte in het voormalig opzichterskantoortje open en kunnen liefhebbers een kijkje nemen in de juttershut.

Gedurende de hele dag zal één van onze boswachters zichzelf presenteren als ware kunstenaar. Niet met verf, of met klei, maar met een kettingzaag! Hij geeft deze dag demonstraties en zaagt de mooiste beelden. Let op: blijf wel op afstand als de boswachter aan het werk is, dit is voor je eigen veiligheid.

Kabouterpad

De hele dag is ook het kabouterpad beschikbaar. Bepakt met opdrachtenboekjes, een spiegeltje, loeppotje, stukjes touw en een koek en drinken kunnen de kleinste kabouters Boswachterij Westerschouwen verkennen. Voor meer informatie en de benodigde attributen kunt u zich melden bij de informatiebalie. Gebruik van het kabouterpad kost € 5,- (en € 10,- borg), er kan alleen contant betaald worden.

Excursies

Tijdens de Boswachtersdag starten om 13:30 uur twee excursies vanaf de Excursieschuur. U bent van harte uitgenodigd om deze excursie bij te wonen, ze zijn online te boeken.

Strandjutten op Schouwen – boek nu! 
Paddenstoelen van Boswachterij Westerschouwen – boek nu!

Locatie en tijd

De Boswachtersdag vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2018 bij de ingang van Boswachterij Westerschouwen (Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen). Van 10:30 tot 16:30 uur ben je welkom om mee te doen aan allerlei activiteiten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog