www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

De Excursieschuur van de Boswachterij Westerschouwen gaat weer open!

28 april 2022 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Twee jaar lang was de Excursieschuur bij de entree van de Boswachterij Westerschouwen door de maatregelen van de RIVM in verband met Corona gesloten. Eerst waren we dicht door de Lockdown en daarna was de beperkte ruimte en krappe entree de reden om nog gesloten te blijven. Maar nu, op 30 april 2022, gaat de Excursieschuur eindelijk weer open voor bezoekers.

Informatiepunt voor uw bezoek aan de Boswachterij

Wie een mooie wandeling wil maken door de Boswachterij Westerschouwen kan bij de enthousiaste natuurgidsen van de Excursieschuur terecht voor adviezen.  Wilt u tips over waar  u de meeste kans heeft om damherten te zien, hoe u het beste naar de meertjes loopt of waar u een kopje koffie kunt drinken: onze vrijwilligers weten dat. Ook geven zij tips voor het maken van een fietstocht over het eiland, een bezoek aan het familiepad (ons verharde pad door de Boswachterij voor mensen met buggy’s, rolstoelen etc.) of deelnemen aan een van onze excursies. Heeft u onderweg iets bijzonders gezien, zij weten vast wat het was of zoeken het samen met u op.

Kabouterpad

Voor wie kleine kinderen heeft is een bezoek aan het Kabouterpad een leuk idee. Samen met een tasje met materialen, een opdrachtenboekje en een echte kaboutermuts ga je op zoek naar de kabouters die vlakbij de Excursieschuur wonen. Het Kabouterpad is alleen te bezoeken tijdens de openingstijden van de Excursieschuur.

Kabouterpad Boswachterij Westerschouwen

Excursies

Wil je meer te weten komen over de natuur op Schouwen-Duiveland, ga dan eens mee met een excursie. Onze natuurgidsen vertellen graag over de natuur, maar laten u het vooral de natuur beleven tijdens een ontdektocht door de Boswachterij, het struinen door de Meeuwenduinen, de vleermuizentocht, op zoek naar paddenstoelen, orchideeën of kriebeldiertjes. Loop eens binnen, onze vrijwilligers kunnen u daar veel meer over vertellen. Of kijk op de site van Staatsbosbeheer, waar u zich ook kunt aanmelden voor een excursie.

Opzichterskantoortje

In het oude kantoortje van de opzichter, waar je als bezoeker vroeger een kaartje moest kopen om het bos te bezoeken, staan heel veel opgezette vogels in een diorama. Wie deze vogels van de Zeeuwse kust van dichtbij wil zien, kan een bezoekje brengen aan dit historische gebouwtje.

Juttershut

Nu de Excursieschuur open gaat, gaat ook de Juttershut weer open. ’s Winters houden vleermuizen hier hun winterslaap maar in de andere seizoenen is dit een verzamelplaats van strandvondsten.

Openingstijden

De Excursieschuur (en juttershut en opzichterskantoor) zijn elke zaterdagmiddag en zondagmiddag geopend van 13:30 – 16:30 uur. En daarnaast elke middag in de schoolvakanties.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog