www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

“De Aanlijner Wint” Voorlichtingsactie in de Boswachterij Westerschouwen

15 maart 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De boswachters van Staatsbosbeheer gaan zaterdag 16 maart en zondag 17 maart in gesprek met de bezoekers van de Boswachterij Westerschouwen om aandacht te vragen voor de start van het broedseizoen. Tijdens het broedseizoen, wat loopt van 15 maart tot 15 juli, is de natuur het meest kwetsbaar. Door bewustzijn te creëren hopen de boswachters dierenleed te voorkomen en overlast te beperken.

Voorlichtingsactie

In de gebieden van Staatsbosbeheer zijn honden bijna overal welkom. De naam van de voorlichtingsactie, ‘De aanlijner wint’, zegt in het kort waar de voorlichtingsactie hoofdzakelijk om draait. In vrijwel alle natuurgebieden, met de uitzondering van de losloopgebieden, moet de hond altijd aan de lijn.

Nu het voorjaar voor de deur staat willen we de noodzaak van ons beleid extra onder de aandacht brengen met onze voorlichtingsactie bij de Excursieschuur van Staatsbosbeheer aan de Kraaijensteinweg te Westenschouwen en op de parkeerplaats aan de A. van de Weijdeweg, Burgh-Haamstede op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019.

Helaas worden er jaarlijks tal van gewonde of dode dieren aangetroffen ten gevolge van een loslopende hond. Reeën leggen hun kalfjes in het gras en sommige vogels broeden op de grond waardoor ze extra kwetsbaar zijn. Een bezoekje van een hond kan al voldoende zijn voor de moeder om het nest achter te laten.

Tijdens de voorlichtingsdag zullen de boswachters zowel op een positieve manier uitleg geven over de toegangsregels, als laten zien welke consequenties het niet naleven van deze regels kan hebben. Ook zullen de bezoekers verwezen worden naar locaties waar honden wél los mogen lopen. Uiteraard kunnen geïnteresseerden ook allerlei andere vragen stellen aan de boswachters!

In hetzelfde weekend zullen boswachters van Staatsbosbeheer op andere locaties dezelfde voorlichtingsactie organiseren. Door als boswachters samen te werken komen we dichter bij ons gemeenschappelijke doel; onze natuurgebieden leefbaar houden!

reageren

geef een reactie

 • Jan
  16 maart 2019 om 12:56

  Heb net aan de voordeur gekeken maar er stond niemand. Zeker het voorjaar niet.??? Miss hier vanaf volgende week weer wat beter? Hoop het. Ik word sacherijnig van dit kl⚡️➿?@# weer.

  • Vriends
   26 juni 2020 om 17:20

   Zie helemaal niets terug op de naleving controle loslopende h onden. Aan zee is het een ergenis geworden. Schijten en pissen waar het uitkomt. Met het jaar zie ik het erger worden.onbegrijpelijk dat er in de duinen een losloop gebied is.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog