www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Week van de teek

16 april 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

"Na een dag in het groen, altijd een tekencontrole doen!”

Deze week, van 15 tot en met 21 april, is het de Week van de Teek. Tijdens deze week wordt er door 20 organisaties op verschillende manieren aandacht besteed aan de risico’s van teken. Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kan de ziekte van Lyme veroorzaken als de teek langer dan 24 uur op de huid zit. Deze ziekte kan zonder behandeling ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. De landelijke Week van de Teek is bedoeld om zoveel mogelijk mensen te informeren. De website www.weekvandeteek.nl staat vol met informatie over teken en het voorkomen van tekenbeten en richt zich op iedereen die tijdens zijn werk of vrije tijd met teken in aanraking kan komen.

Voor wat onze bezoekers van de natuurterreinen betreft, blijft de preventie ook het allerbelangrijkste middel tegen Lyme. Let tijdens een bezoek in hoog gras en struikgewas op het dragen van kleding waarmee het lichaam zoveel mogelijk wordt bedekt, eventueel met DEET op schoenen, sokken en het onderste deel van de broekspijpen. Goed op teken controleren is altijd van belang na een bezoek in de natuur. Als de teek zo snel mogelijk wordt verwijderd is de kans dat hij de bacterie overbrengt bijna nul.

Meer weten: www.WeekvandeTeek.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog