www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Ontdek de wereld van de paddenstoelen

26 september 2019 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee
Vliegenzwam Schouwen-Duiveland

Vliegenzwam - Foto: Wendy Janse, Staatsbosbeheer

Het is herfst en buiten wordt het vochtiger. De schimmels, zwammen en paddenstoelen schieten uit de grond, verteren boomstronken of groeien aan takken. Zoveel soorten, zoveel vormen, zoveel om over te leren.

Mogelijk weet je al dat die grote paddenstoel, rood met witte stippen, een vliegenzwam is. Maar wist je dat die witte stippen er gewoon af kunnen regenen? Of dat er een paddenstoel is die het zee-egelzwammetjes heet? Of het buikig schoorsteentje? Dat sommige soorten heksenkringen vormen en andere eetbaar of juist zeer giftig zijn?

Ga in oktober met de paddenstoelenexpert mee naar buiten en leer alles over de paddenstoelen die we tegenkomen in het bos. Bekijk het excursieaanbod en geef je op. We houden de excursies op twee locaties;

Graag zien we jullie op één van deze excursies, maar zelf op zoek gaan naar paddenstoelen kan natuurlijk ook. Blijf wel op de paden en laat de paddenstoelen staan, ze doen heel nuttig werk!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog