www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Recreatieseizoen ten einde

1 november 2019 Boswachter Piet van Loon in Aan Zee

1 november; het recreatieseizoen zit erop! Dit betekent uiteraard niet dat er niet meer gerecreëerd kan of mag worden, maar wel dat een aantal voorzieningen worden weggehaald of (af)gesloten. Dit om gebieden rust te geven, schade te voorkomen en zaken op te knappen. Per 1 april zijn we er dan weer helemaal klaar voor en barst het volgende recreatieseizoen weer los!

Toiletvoorzieningen

De toiletgebouwen op de Brouwersdam, Grevelingendam en recreatie-eilanden in de Grevelingen zijn per 1 november afgesloten. Om te voorkomen dat de leidingen kapot vriezen en er schade ontstaat zijn deze voorzieningen in de winter niet te gebruiken. Vanaf 1 april zijn de gebouwen weer geopend en kan er weer gebruik gemaakt worden van de faciliteiten. Ook de losse toiletten van een aantal locaties worden afgevoerd en winterklaar gemaakt.

Slikken van Flakkee

De Panoramaweg, de weg van de parkeerplaats naar het strandje, is vanaf vandaag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Zo geven we het gebied rust en houden we de weg zoveel mogelijk intact. Vanaf 15 mei is de weg weer open, tot die tijd kunt u uiteraard wel zonder voertuig richting het strandje.

Afvalbakken

De losse afvalbakken op de eilanden en parkeerplaatsen worden weggehaald. Slechte exemplaren worden vervangen en vanaf 1 april weer teruggeplaatst. Tot die tijd vragen we u vriendelijk uw afval mee te nemen en elders weg te gooien.

Ballenlijnen, zwemtrappen en zwemvlot

Komende tijd worden ook ballenlijnen, zwemtrappen en een zwemvlot uit het water gehaald. Doordat alles ruim een half jaar in zout water ligt raakt het enorm begroeid. Op de kant wordt alles schoongemaakt, hersteld waar nodig en opgeknapt voor het volgende seizoen.

Dus ook voor deze zeehond is het weer even wachten tot het nieuwe seizoen, gelukkig zijn er genoeg andere plekjes waar ze kunnen liggen! 🙂

reageren

geef een reactie

  • Jack
    2 april 2020 om 17:54

    Hoe absurd zijn de Zeeuwse maatregelen. Overdag mag je iedereen besmetten en s’nachts als iedereen slaapt??? Zeeland neemt wraak op Rutte vanwege de mariniers maar vergeet dat de helft van de watersporters Zeeland de komende tien jaar links laten liggen. Hoe dom kun je zijn… Bootjes mensen zijn thuis op hun boot, het enige verschil is dat hun omgeving verandert. De overheidsmaatregelen worden in acht genomen, waar je ook bent.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog