www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

MTB-parcours door de Boswachterij Westerschouwen op 1 in de Top 10 van Nederland

14 januari 2021 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Bron: mtbroutes.nl

Dat de mtb-route door de Boswachterij Westerschouwen goed gewaardeerd wordt weten we al veel langer. Maar het jaar beginnen op nummer 1 van alle mtb-routes in Nederland is toch wel bijzonder. Van heinde en verre komt men hier een rondje rijden, want ook al is de route niet zo lang, het zijn wel de mooiste mtb-kilometers van Nederland!

Het parcours

De route, uitgezet door Mountainbikevereniging X-Treme, stelt hoge eisen aan jouw vaardigheden op de fiets. Er zitten steile klimmen in, pittige afdalingen en zeer technische stukken. Op veel plekken heb je alle aandacht nodig bij de route, maar het is ook aan te bevelen om hier en daar eens af te stappen en te genieten van de omgeving. Tegen de hellingen zie je dan beslist damherten staan. In het voorjaar roffelen de spechten en hoor je de roep van de raaf. In de infiltratievijvers zwemmen bijzondere eenden en kun je de blauwe flits van het ijsvogeltje zien. Dit parcours is niet zomaar een mbt-route, dit is een belevenis door een schitterend bos met de daarin levende planten en dieren.

Extra druk door corona

Sinds de corona-uitbraak is het extra druk op de route. Beginners, gevorderden en kinderen komen een rondje fietsen. Normaal zijn deze verschillende groepen geen probleem, maar nu het zo druk is, botst dat wel eens. Hou op het parcours een beetje rekening met elkaar, maar ook met de andere gebruikers die je in het bos kunt tegen komen. Niet alle wandelaars beseffen dat ze op een mbt-route lopen. En ook de leden van de de Mountainbikevereniging X-treme kan je op de route aantreffen, zij zorgen ervoor dat het parcours het hele jaar rond er prachtig bij ligt.

Mountainbiken met maatregelen:

– Houd 1,5 m afstand
– Maximaal 2 personen
– Fiets in je eigen regio
– Mijd de drukke momenten / weekenden
– Draag altijd een helm
– Gooi geen afval in de natuur
– Be nice – Say hi

Trots

De boswachters van Staatsbosbeheer en de leden van X-treme zijn trots dat onze route op 1 staat van alle routes in Nederland. We nodigen iedereen dan ook uit om hier een keertje te komen fietsen, maar we vragen u dan wel te houden aan bovengenoemde maatregelen. Zo blijft het voor iedereen leuk in het bos en kunnen we nog lang genieten van het “Patrick Tolhoek ATB-parcours” in de Boswachterij Westerschouwen.

MTB-route Boswachterij Westerschouwen
mtb-route Boswachterij Westerschouwen
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog