www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Bruggetje naar Bos van de Toekomst in Schuddebeurs vervangen door dam

3 maart 2021 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De laatste werkzaamheden worden uitgevoerd.

Enige tijd geleden hebben we het versleten bruggetje naar het Bos van de Toekomst in het landgoedbos van Schuddebeurs weggehaald. Opknappen had geen zin meer en om eventuele ongelukken te voorkomen werd het verwijderd, met de belofte dat er een dam in het slootje terug zou komen, zodat omlopen niet meer nodig zou zijn.

Nat bos
Het heeft even geduurd, maar eindelijk ligt de dam naar het Bos van de Toekomst op zijn plaats. Het bos van Schuddebeurs kan in de winterperiode namelijk erg nat zijn, zwaar materieel als kranen en trekkers zouden het pad kapot rijden. Daarom is er gewacht op een droge periode zodat er geen schade gereden werd.

Rondje
Voor veel mensen was het even wennen toen het bruggetje verdween. Hun favoriete rondje rond het Bos van de Toekomst kon niet gemaakt worden. Nu de dam er ligt, kan iedereen het rondje weer maken en genieten van dit mooie bos.

Voorjaar
De eerste tekenen van het broedseizoen zijn in dit bos al zichtbaar. De reigers zitten luid schreeuwend op hun nesten, de buizerds cirkelen boven het bos en de kleine bosvogels (roodborst, winterkoning en merel) zijn al druk met het afbakenen van hun territorium. De stinzenflora als sneeuwklokjes, krokussen en narcissen staan al te bloeien. En de vlinders zijn op een zonnige dagen weer aanwezig. In elk seizoen is het bos van Schuddebeurs prachtig, maar in het voorjaar misschien nog wel het meest.

reageren

geef een reactie

 • Jannie Trouwborst
  3 maart 2021 om 12:17

  Binnenkort weer eens die kant op. Elk seizoen valt hier genoeg te genieten. De parkeerplaats is geloof ik ook opgeknapt?

  • Boswachter Marijke Lieman
   9 maart 2021 om 10:46

   Klopt Jannie, parkeerplaats is opgeknapt, het rondje rond het Bos van de Toekomst is weer te maken en het trekpontje ligt te wachten op wandelaars.

  • boswachtermarijkelieman
   9 maart 2021 om 10:46

   Klopt Jannie, parkeerplaats is opgeknapt, het rondje rond het Bos van de Toekomst is weer te maken en het trekpontje ligt te wachten op wandelaars.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog