www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Boswachter zoekt Leukste Hond van Schouwen-Duiveland

7 februari 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De natuur is een prachtige plek om je hond uit te laten. In de hondenlosloopgebieden mogen de honden los, maar in de meeste natuurgebieden moeten ze aan de lijn om verstoring van de in de natuur levende dieren te voorkomen. Tijdens het broedseizoen zijn de dieren extra kwetsbaar, vandaar dat we hondenbaasjes in deze periode op een opvallende manier herinneren aan het feit dat de honden aan de lijn moeten. Hiervoor zoeken de boswachters van Staatsbosbeheer de Leukste Hond van Schouwen-Duiveland.

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden, door met onze bezoekers in gesprek te gaan. Dit jaar pakken we het anders aan. De boswachters zien namelijk zoveel leuke honden lopen in de natuurgebieden, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken wij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schouwen-Duiveland.

Verkiezing Leukste hond van Schouwen-Duiveland

Vanaf 7 februari kan iedereen de  leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een shortlist van de leukste honden uitkiezen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie (in de natuur) en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de shortlist hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot.

Een fotoshoot in de Boswachterij Westerschouwen

Honden aan de lijn

Loslopende honden kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de houtsnip en de nachtzwaluw op de grond. In de struiken broeden merels, lijsters, roodborstjes en winterkoninkjes. In het bos liggen de ree- en damhertkalfjes soms vlak langs het pad. Loslopende honden kunnen de ouders verstoren of verjagen. Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Eigenlijk is voor alle dieren in deze voortplantingsperiode de rust extra belangrijk

Doe mee

Wil jij jouw hond zien stralen op de posters van Staatsbosbeheer? Stuur dan een foto van jouw hond aan de lijn via dit formulier. De boswachters willen natuurlijk ook weten hoe de leukste hond heet en waarom jouw hond de leukste hond van Schouwen-Duiveland is! Meedoen kan t/m zondag 19 februari.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog