www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Stem op de leukste hond van Schouwen-Duiveland!

22 februari 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

De afgelopen week hebben de Staatsbosbeheer-boswachters van Schouwen-Duiveland een hele kluif gehad aan het samenstellen van een top 10 van de leukste honden die massaal zijn ingestuurd. Nu is het jouw beurt. Stem op 'De leukste hond van Schouwen-Duiveland!

Wel bijna 100 honden zijn er aangemeld als ‘De leukste hond van Schouwen-Duiveland’. Uit al deze inzendingen hebben de boswachters een selectie gemaakt van de 10 allerleukste.

Stem op de leukste

Nu kan jij jouw stem uitbrengen op de hond die volgens jou het gezicht van de aanlijncampagne zou moeten worden. Klik hieronder op de foto van de geselecteerde honden (Toby, Trufa, Luna, Chicka en Bowie, Zoë, Amy, Benthe, Rosa, Lupo, Baco en Juup) om jouw stem uit te brengen. Dit kan tot en met 27 februari 2023.

 

 

Waarom deze ‘Leukste hond-verkiezing’?

Elk voorjaar, rond de start van het broedseizoen, vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Met uitzondering van de hondenlosloopgebieden, moeten de honden in al onze natuurgebieden aan de lijn. Vogels die op de grond of in lage struiken broeden worden door loslopende honden van het nest gejaagd. Gebeurt dit vaak, dan koelen de eieren af en sterven de jongen nog in het ei. Hertenkalfjes liggen de eerste dagen na de geboorte ergens alleen in het bos, vertrouwend op hun schutkleur, als hun moeder aan het eten is. De geur van een langslopende hond kan al voldoende zijn om het kalf te verstoten. Vandaar: hond aan de lijn!

Lokale hond als boegbeeld

De boswachters zien zoveel leuke honden in de natuurgebieden lopen, dat we graag een lokale hond als boegbeeld voor onze campagne willen. De leukste hond wint dan ook een fotoshoot en de foto’s hiervan worden gebruikt in folders en posters.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog