www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Vrijwilligers helpen vrijwilligers

23 februari 2018 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Op de Hoge Linies van Doesburg staan langs de buitengrachten zo’n veertig knotwilgen. Ruim twintig daarvan moesten dit jaar ontdaan worden van hun kruin van zo’n drie jaar oud. Om dit knotwerk op de vaste zaterdagochtenden uit te voeren zouden we met vrijwilligersgroep "Hoge en Lage Linies Doesburg" enkele weken druk zijn.

Een van de vrijwilligers is ook actief bij een groep op het landgoed van Huize Bingerden. En deze collega’s vonden het wel een prachtige uitdaging om op de Hoge Linies een letterlijk handje te komen helpen. Op donderdag 15 februari j.l. hebben acht mannen en vrouwen van “Bingerden” enthousiast de groep geholpen.  Met zo’n vijftien paar handen, trek- en beugelzagen, takkenscharen etc. werden die dag de eerste achttien knotwilgen onder handen genomen. De aansluitende zaterdag heeft de groep zelf de resterende bomen aangepakt en is de klus voor dit jaar geklaard. De afvoer van het snoeihout wordt door Staatsbosbeheer geregeld met een aannemer. Deze kan het terrein in wanneer de draagkracht van de grond voldoende is, waarna het snoeimateriaal wordt verwerkt tot ‘biomassa’ voor een energiecentrale.
Staatsbosbeheer was behulpzaam met extra gereedschappen en droeg de kosten van het lunchpakket.
Een mooi voorbeeld van, vrijwilligers helpen vrijwilligers, en vele handen maken licht werk. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.
Deze geslaagde samenwerking tussen de vrijwilligersgroepen gaat wat mij betreft zeker vervolg krijgen.

 

 

Met vriendelijke groet,

Cor van den Bergh
Vrijwilliger bij Staatsbosbeheer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog