www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Top werk, milieujutters maken de Feugelpôlle schoon

1 maart 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Vrijdag 1 maart hebben de milieujutters, die overnachtten bij de Stayokay in Hollum, de Feugelpôlle schoongemaakt. Al bijna een week zijn ze op Ameland en hebben al menig stuk strand ontdaan van alle rommel, plastic, glas, draden, handschoenen, bekertjes, netten en nog veel meer. Elke dag trokken ze erop uit om in een paar uur tijd heel veel afval te verzamelen. Een enthousiaste ploeg die begaan is met de natuur en de leefomgeving en graag een schoon milieu wil achterlaten. Een geweldige actie waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.

De teller stond na 4 dagen op 1200 kilo verzameld afval. Maar voordat ze op de Feugelpôlle gingen schoonmaken, heb ik op woensdagavond een toelichting gegeven waarom de Feugelpôlle zo bijzonder is. Natuurlijk kwamen daar de vele vogels en mooie plantengroei aan de orde. Maar daarnaast werd ook het bijzondere klimaatbufferproject Zuidwest Ameland belicht. En op vrijdag konden de milieujutters met eigen ogen aanschouwen hoe het er allemaal in werkelijkheid uitzag. Rond 9 uur was de ploeg al druk in de weer. De kar van de Juttersvereniging stond al bij de kwelder om de vele afvalzakken weer mee terug te nemen.

Na een paar uur was de kwelder weer zo goed als schoon. Dus laten we hopen dat ook dit jaar de Grote sterns, kokmeeuwen, Noordse sterns, visdiefjes de kwelder weten te vinden, want ze kunnen geen betere start krijgen. Op dit moment weten we nog niet hoeveel de milieujutters hebben verzameld, maar volgens hun moest het meer zijn dan ze de dag daarvoor hadden verzameld op het Oerd en de Hon. Dus de verwachting is dat het totaal verzamelde vuil wel tegen de 1600 kilo gaat lopen. Een knap staaltje werk. Een dikke pluim voor de milieujutters, bedankt! [slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog