www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Smakelijke of beter stormachtige fietstocht

16 mei 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Vorige week vrijdag, 10 mei, hebben we samen met Rijkswaterstaat de fietsdag georganiseerd. Een tocht waar de amelandse productengeproefd konden worden en veel  (natuur)organisaties zich lieten zien. Een zeer gevarieerde tocht die door de polders, dorpen, duinen en langs de Waddenzee voerde. Het kon eigenlijk niet stuk. Maar één ding hadden we niet in de hand, het weer! Er stond die dag erg veel wind waardoor we al kleine aanpassingen moesten doen in de route. Dan wordt het ook nog spannend hoeveel deelnemers we zouden kunnen verwachten. Al met al hebben toch nog zo’n kleine 300 fietsers meegefietst.

Onderweg waren 9 stops en dat maakte de tocht wat makkelijker. De fietsers konden dan mooi bijkomen van het harde trappen tegen de wind en vervolgens zich laten informeren. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. De bierbrouwerij en de kaasboerderij zijn vanaf 10 tot 5 uur in de middag continu in touw geweest. Ook bij de Brandweer was er flinke bedrijvigheid, mede ook omdat Staatsbosbeheer daar koffie uitdeelde. Bij de Museumhaven kon de oude reddingboot “Neeltje Jacoba” bezocht worden. De kraampjes van Staatsbosbeheer, Vogelwacht, Rijkswaterstaat en Natuurwerkgroep hadden ook niet te klagen over belangstelling. Bij de kraampjes werd vaak de kennis getest over de natuur en uiteraard mocht het Kabouterpad niet ontbreken. Dit jaar was het schijf werpen ook in trek en bleek het nog erg moeilijk om de schijf zo dicht mogelijk bij het paaltje te gooien. Met name de juiste richting er in krijgen was nog niet zo gemakkelijk.  Zowel bij het Kabouterpad als bij het spel ‘schijf werpen’ kon een prijs verdiend worden. In het volgende weblog bericht worden de gelukkige prijswinnaars bekend gemaakt!

Ondanks de stormachtige wind toch een geslaagde dag, met enthousiaste reacties van de deelnemers, die toch maar een tocht van meer dan 20 km doorgebikkeld hebben. Onze complimenten![slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog