www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Het zit in onze natuur

3 juni 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

In de nieuwe koers van Staatsbosbeheer staat maatschappelijk ondernemen centraal. We kiezen voor een balans tussen beschermen, beleven en benutten. We ondernemen niet om rijk te worden, maar om de dingen te kunnen doen die we belangrijk vinden. De nieuwe koers is verbeeld in de korte film Het zit in onze natuur.

Een korte film van bijna 2 minuten laat zien wat natuur betekent voor mensen en waar Staatsbosbeheer voor staat. De held van de film is de natuur zelf. Op een beeldende manier laat de film zien wat natuur doet met mensen.

Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt. Een toekomst waarin de publieke financiering van beheer van natuur, landschap en recreatie niet langer vanzelfsprekend is en zal afnemen. Voortaan moet het werk van Staatsbosbeheer deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden. Om groene ambities op het vlak van jeugd, recreatie, doelgroepen met speciale behoeften en toezicht te financieren, wordt Staatsbosbeheer een maatschappelijk ondernemer. Niet om de hoogst mogelijke omzet te halen, maar om met renderende zaken betekenisvolle activiteiten mogelijk te maken.

De film is in twee dagen opgenomen, op de Veluwe en in de Schoorlse Duinen. WeFilm uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de productie. Het is voor de eerste keer dat Staatsbosbeheer een nieuwe koers actief communiceert en visueel in beeld brengt. De film sluit aan bij het gevoel dat mensen hebben bij natuur. Mensen zoeken in de natuur rust, ruimte, sportieve ontspanning of een mooie natuurbeleving. Alle Nederlanders zijn van harte welkom om natuur te beleven. Maar liefst 92% van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer is opengesteld. Hoe beleeft u de natuur op Ameland?

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog