www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Mosselen in de Waddenzee

28 juni 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

[slideshow]Weten jullie het nog, een ploegend paard op het Wad vlakbij Buren? Dat was voor het project “Waddensleutels”, om te kijken hoe we mosselbanken weer terug kunnen krijgen in de Waddenzee. Het is ook al wel 2 jaar geleden dat het heeft plaatsgevonden. Maar kijk nog maar eens naar het blogbericht van augustus 2011 is verschenen over de Waddensleutels.

Maar we zijn nu inderdaad 2 jaar verder, maar ook wijzer geworden. In de nieuwsbrieven van de Waddensleutels is het verloop van dit interessante project goed te volgen. Ook de laatste nieuwsbrief willen we je niet onthouden. De resultaten van het onderzoek en de inzichten worden ook gebruikt in de laatste uitvoeringsfase van het klimaatbufferproject Zuidwest Ameland, de Feugelpôlle. In deze laatste fase zal er een schelpdierenbank geplaatst gaan worden in de buurt van de kwelder. Hoe precies dat gaat gebeuren daar zijn we nog drukdoende mee. Maar onderzoek en natuurbescherming gaan hier mooi hand in hand.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog