www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Fotowedstrijd, jouw kijk op de kwelder!

16 juli 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

[slideshow]Woon je op Ameland of breng je deze zomer een bezoek aan het eiland? Doe dan mee aan de fotowedstrijd. Het onderwerp is de kwelder de Feugelpôlle, die aan de zuidwestkust van het eiland ligt. Staatsbosbeheer en zes andere natuur- en overheidsorganisaties doen hier proeven met natuurlijke klimaatbuffers. Door middel van de fotowedstrijd maak je kennis met dit project en de altijd veranderende waddenkwelder.

Eigen perspectief
Staatsbosbeheer is benieuwd hoe jij dit unieke gedeelte van Ameland beleeft. Je bent vrij om de Feugelpôlle met een eigen gekozen perspectief te fotograferen. Zo ontstaat een verrassend en veelzijdig beeld van de kwelder. Vanwege de late start van het broedseizoen is het gebied helaas niet volledig toegankelijk. Neem de foto’s vanaf de dijk of van achter de waarschuwingsborden.

Prijzen
De winnaar van de wedstrijd ontvangt een prijs van € 1000. Voor kinderen onder de 13 is er ook een prijs: met maximaal 10 personen mag je met de boswachter van Staatsbosbeheer op wadden- en foto-excursie. De foto’s van de wedstrijd worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit de boswachter op Ameland Marjan Veenendaal, een Amelander fotograaf en een Friese vormgever.

Deelname
Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Stuur je foto (maximaal 3 per deelnemer) naar fpfotowedstrijd@gmail.com. Deelname kan tot en met 16 september. De inzendingen staan in het najaar tentoongesteld in het Natuurcentrum van Ameland. De foto’s blijven eigendom van het project en zijn bij inzending vrij voor publicatie, met vermelding van de naam van de fotograaf.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.klimaatbuffers.nl en www.rijkewaddenzee.nl.

reageren

geef een reactie

  • Project klimaatbuffer Feugelpôlle in beeld gebracht | Staatsbosbeheer Ameland
    4 december 2014 om 15:56

    […] Kennisuitwisseling, “Een veldwerkplaats bij de Feugelpôlle“ 6) Fotowedstrijd, “Fotowedstrijd, jouw kijk op de kwelder“ 7) Derde fase, “Experiment mosselbankherstel met kratjes van aardappelzetmeel“ […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog