www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Tussen Slik en Zand ook door de bossen

25 oktober 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Zaterdag 19 oktober werd de 3e editie van het wandelevenement “Tussen Slik & Zand” gehouden. Het aantal deelnemers lag dit jaar rond de 1500, die een zeer gevarieerde tocht langs de dijk, polders, duinen, strand en bossen hebben gelopen. Een mooie verbinding tussen het Werelderfgoed en het aangrenzende gebied! Bij de start en finish op het Kerkplein in Nes werden de wandelaars begroet met gezellige muziek en een aantal informatie kraampjes. Ook Staatbosbeheer was er bij. Samen met Aukje de Boer, vrijwilligster, hebben we daar de mensen geïnformeerd en vertelt over de werkzaamheden die wij zoal doen op het eiland. Uiteraard hebben we de film over de Oostvaardersplassen ‘de Nieuwe Wildernis’ ook gepromoot.

Tevens werden de bezoekers op het Kerkplein uitgenodigd om paddenstoelen te herkennen.Vorig jaar werd ik namelijk geconfronteerd met de vraag welke soorten paddenstoelen allemaal langs de route stonden. Met de foto’s er zelfs bij. Om ze een slag voor te zijn hadden we nu een groot paneel met foto’s waar ze de paddenstoel tussen konden vinden en daar hebben we een prijsvraag van gemaakt. In dit geval moesten ze de vliegenzwam, oorlepelzwam, zandtulpje en truffelknotszwam herkennen. Voor Wendy Temmink uit Slagharen geen probleem. Zij is de gelukkige winnaar geworden uit de vele goede inzendingen. Het Staatsbosbeheer verrassingspakket wordt binnenkort verstuurd.

Al met al een gezellige en mooie dag om Staatsbosbeheer Ameland te promoten. Sfeerbeelden van de markt maar ook de link geven een goed beeld van een geslaagde dag.  [slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog