www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Schoenen uit bij het Natuurcentrum

8 november 2013 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Vandaag werd in de media gemeld dat het Natuurcentrum een subsidie heeft ontvangen van de Provincie Fryslân voor het realiseren van een blote voetenpad rondom het Natuurcentrum. Een project waar ook Staatsbosbeheer aan mee werkt.BWzPrvjCMAAQHOe[1]

Samen met het Natuurcentrum willen we graag meer verbinding maken tussen binnen en buiten het centrum. Dit willen we bereiken door de bezoekers van het Natuurcentrum nog meer enthousiast te maken voor wandelingen in de natuur en andersom. Ook willen we samen met de andere beheerders, zoals Rijkswaterstaat, It Fryske Gea de huidige expositie anders aankleden. Er zal veel beeld en minder tekst worden gebruikt om de prachtige natuur nog uitgebreider te exposeren.  En een ander idee is, waar inmiddels dus geld voor is vrijgekomen, om rondom het centrum het aantrekkelijker, avontuurlijker en natuurlijker te maken voor bezoekers. Oftewel een blote voetenpad, waar ook thema’s aan verbonden zullen worden, zodat je ook nog het één en ander opsteekt, terwijl je voeten een natuurlijke massage ondervinden.

Om ideeën op te doen voor dit pad hebben we een kijke bij onze Zuider buren in Lieteberg genomen. Daar draait al een aantal jaren met succes een blote voetenpad. Ook onze voeten moesten er aan geloven. Over allerhande natuurlijke materialen loop je dan de route. Palen, stenen, houtsnippers, blad, water, modder en nog veel meer hebben onze voeten mogen voelen. En aan het einde van de tocht een goede wasplaats om de voeten weer schoon te krijgen. Een bijzondere, verkwikkende en leuke ervaring. Voor een korte impressie van dit bezoek hieronder de foto’s.[slideshow]

reageren

geef een reactie

  • Paaltjeswandelingen in de metamorfose | Staatsbosbeheer Ameland
    15 juli 2014 om 14:32

    […] november 2013 berichtten we al dat we samen met het Natuurcentrum meer verbinding willen maken tussen binnen en […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog