www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Prijswinnaar op bezoek bij de Feugelpôlle

7 april 2014 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
winnende foto Eline de Vries
winnende foto Eline de Vries

Afgelopen week heeft Eline de Vries een bezoek gebracht aan de Feugelpôlle. Ze is de prijswinnaar bij de jeugd, van de fotowedstrijd ‘jouw kijk op de kwelder’, en had een waddenexcursie van Staatsbosbeheer bij de Feugelpôlle tegoed. Hoogste tijd om haar prijs te verzilveren. Samen met haar klasgenoten en de juf hebben ze langs de kwelder gelopen. Helaas liet het weer ons een beetje in de steek, maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben stil gestaan wat nu een klimaatbuffer eigenlijk is en besproken wat we allemaal hebben gedaan om de kwelder te behouden. Daarnaast hebben we een aantal meeuwen laten zien, die allemaal graag vertoeven op de kwelder. Op deze manier konden ze zien dat er wel degelijk verschillende soorten vogels zijn, ondanks dat ze veel op elkaar lijken. Door het hoge water konden we nog niet het wad op. Een klein stukje hebben ze wel gevoeld en ook geroken. De grote sterns en de kokmeeuwen lieten zich goed horen en maakten de beleving compleet. Met behulp van de telescoop waren ze ook nog eens extra goed te zien. Ondanks de mist was de groep zo enthousiast geworden, dat ze zeker met mooi weer nog eens een keer komen kijken. Als afsluiting ging de hele groep op de foto.

Op dit moment zijn de foto’s van de deelnemers van de fotowedstrijd nog steeds te bewonderen in het Natuurcentrum.

Eline te midden van al haar klasgenoten
Eline temidden van al haar klasgenoten
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog