www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Hangjeugd actief op Ambachtelijke dag

24 juli 2015 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Het was afgelopen donderdag een gezellige boel in Ballum. De 29e Ambachtelijke Dag georganiseerd door dorpsbelang Ballum is prima verlopen. Ook Staatsbosbeheer had een plekje in het dorp. Direct vanaf de start van het evenement werd onze kraam prima bezocht. Mede door het bijl hangen was er heel wat ‘hangjeugd’ te bespeuren.

De vele panelen met foto’s gaven een mooi beeld van al onze werkzaamheden op het eiland. Bij het goed bestuderen van deze panelen was het invullen van de speurtocht “kraak de code!’ een makkie. Al hoewel, voor sommigen nog moeilijk genoeg. Michelle, Francesca en Maarten hebben de code weten te kraken. Zij ontvangen vandaag nog een leuke verrassing. Ook het ‘Naar Buiten’ tijdschrift van Staatsbosbeheer vond gretig aftrek. Naast je alleen maar laten informeren kon er een aandenken gemaakt worden, waarbij de freesmachines overuren maakten. Er zijn vele houten schijven gemaakt met o.a. de tekst ‘Ameland 2015’.

Wat dit jaar ook zeer in trek was, was het bijl hangen. Het was met name de jeugd die zich liet verleiden. Hangend aan de steel van een bijl werden er heel wat sportieve prestaties neergezet. Opvallend was dat met name de jeugd zich liet verleiden en dat de vele stoere vaders het lieten afweten. Maar desalniettemin hebben we een mooie lijst met de beste resultaten.

0 t/m 6 jaar; Ingmar Woerdeman (6) 53,47 seconden en Els Kruier (6) 30,47 seconden
7 t/m 17 jaar; Jeffrey Ham (16), 1 minuut en 55,72 seconden en Lara Bouma (10), 1 minuut en 18,25 seconden
18 jaar en verder; de heer J. Hoeksma, 54,88 seconden.
Deze toppers ontvangen binnenkort een leuk aandenken.

Inmiddels hebben we de spullen weer opgeborgen en kijken we met veel plezier terug op een geslaagde en gezellige dag met veel hangjeugd![slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog