www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Avontuurlijke uitbreiding Natuurcentrum Ameland

17 augustus 2015 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland

Natuurcentrum Ameland heeft samen met de eilander beheerorganisaties Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, It Fryske Gea en ANV Waddenvogels het idee opgepakt om de Amelander natuur meer ‘beleefbaar’ te maken. Dit heeft geleid tot een geheel vernieuwde landschapszaal in het Natuurcentrum en een avontuurlijk ‘blote voetenpad’ rond het centrum bij Nes. De verbinding tussen binnen en buiten wordt hierdoor nog meer versterkt. In de landschapszaal maken bezoekers op een educatieve en prettige manier kennis met de Amelander biotopen en de flora en fauna. Verrassende effecten maken de rondleiding over het eiland compleet!

Vorig jaar kwam er door samenwerking tussen de verschillende partijen ook al een nieuw wandelroutenetwerk op het eiland tot stand.

Maandag 17 augustus heeft Tamara Bok, gebiedsmanager Friese Wadden van Staatsbosbeheer, de nieuwe landschapszaal in het Natuurcentrum geopend. Tevens is het eerste Blote Voetenpad op een Waddeneiland, ondanks het matige weer, in gebruik genomen.
Zowel de tentoonstelling in de Landschapzaal (die een complete metamorfose heeft ondergaan) als het Blote Voetenpad zijn erg goed ontvangen en er zullen zeker nog veel enthousiaste bezoekers gaan volgen. Een echte aanrader![slideshow]

reageren

geef een reactie

 • brinkh2
  18 augustus 2015 om 22:09

  Mooi! Ben benieuwd naar het resultaat. Marjan, Joop, Tamara, Freek en alle andere betrokkenen, van harte gefeliciteerd!

  • Marjan Staatsbosbeheer
   19 augustus 2015 om 15:15

   Dank je, we zijn er ook best wel trots op!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog