www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Kruidige ruiterpaden en droge voeten

17 september 2015 Robert Pater in Ameland

We zijn weer begonnen met het plegen van onderhoud aan de recreatieve voorzieningen. Zo worden de ruiterroutes bedekt met een laag maaisel uit onze eigen terreinen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat deze paden beginnen te stuiven en er flinke sporen ontstaan. Tevens ruiken de paden ook nog eens heerlijk naar vers gemaaid gras!

Ook is het Hazeweitje aangepakt. Het Hazeweitje is een veel gebruikte locatie voor groepsactiviteiten in het Nesserbos. Omdat het Hazeweitje in een dal ligt ontstaan er al gauw plassen. Om dit te verhelpen is er een laag zand opgebracht. Hierdoor zijn de laagtes verdwenen en zullen de spelende kinderen droge voeten houden. Het zand dat gebruikt is voor het ophogen van het Hazeweitje komt uit de recent herstelde BP-plas in Ballum.[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog