www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Wandelaars als weegschaal

21 oktober 2015 Robert Pater in Ameland

Het blijkt erg lastig te zijn om in te schatten wat een blok brandhout weegt. Dat is afgelopen zaterdag bewezen tijdens het jaarlijkse wandelevenement ”Tussen Slik en Zand”. Bij de finish stond een kraam van Staatsbosbeheer waar een blok Berken hout naast lag. De uitgewandelde wandelaars konden, wanneer er nog voldoende energie aanwezig was, gokken wat dit blok hout woog.

De antwoorden lagen behoorlijk ver uitelkaar. Namelijk tussen de 3 en 85 kilo! De weegschaal gaf uiteindelijk het verlossende antwoord: 7,6 kilo. Ruud de Vreeze zat hier met 7,55 kilo erg dichtbij en is hierdoor de winnaar van de Staatsbosbeheer verrassing. Deze wordt spoedig naar u opgestuurd!

[slideshow]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog